Ezidi aileden PKK zorbalığına isyan

Ezidi aileden PKK zorbalığına isyan

Kızlarının PKK tarafından götürüldüğünü belirten Şengalli (Sincar) Ezidi Kürt aile, PKK’ye kızlarını geri göndermesi çağrısında bulundu.

Loza Miskin (25) adındaki Ezidi kızın ailesi, kızlarının PKK’nin Duhok’a bağlı Zaho ilçesi yakınlarındaki Şeranşe köyünde askeri eğitim için tutulduğunu söyledi.

IŞİD tarafından çok kayıp verdiklerini belirten aile, kızlarını da kaybetmek istemediklerini belirtti.

Loza’nın annesi kızının elbiseleriyle kendini avuturken, kızının biran önce eve dönmesi çağrısında bulundu.

Rûdaw’a konuşan  acılı anne, “Kardeşi öldürüldü, amcası öldürüldü, amcasının 2 oğlu öldürüldü, hiçbiri onun PKK tarafından götürülmesi kadar bana ağır gelmedi. Kızımın PKK’ye katılmasına üzüldüğüm kadar, oğlumun IŞİD tarafından öldürülmesine üzülmedim” dedi.

Loza’nın abisi ise, PKK’nin kardeşini bırakmaması durumunda, Şengal’de PKK ve Ezidiler arasında sorun çıkacağını ifade etti.

Rûdaw muhabiri ise, daha önce başka gruplardan eziyet gören kürt ailelerin şimdilerde kürtlerin içinden bir grubun zulmüne maruz kaldığına dikkat çekerek, "IŞİD Kürtlerin kızı ve kadınlarını kaçırdı, Kürt anneler ağladı, Roboski'de de Kürt anneler ağladı. Şimdi Kürtlerin için bir grup (PKK) Kürtlerin kızlarını dağa götürerek Kürt anneleri ağlatıyor" ifadelerini kullandı.  (Rûdaw)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.