Ezidilerin yaşadığı kampta şüpheli ölümler

Ezidilerin yaşadığı kampta şüpheli ölümler

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesine ait fidanlık alanına yerleştirilen Ezidi kampında gündem gelen tecavüz iddiaları ve bir ay içerisinde meydan gelen şüpheli ölümler gözleri Êzidi Kampına çevirdi.

Irak Kürdistanı Şengal bölgesinde IŞİD ile girdikleri çatışmalar sonrası kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesinin sorumluluğu altında bulunan fidanlık alana yerleştirilen Êzidiler’den son bir ay içerisinde meydana gelen şüpheli ölümler gözleri belediyenin, kimsenin girmesine müsaade etmediği ve sürekli olarak zabıta kontörlünde olan Êzidi kampına çevirdi.

“Kamp tecavüzlerle anılıyor”

On beş gün önce, 4 yaşındaki D.M adındaki bir kız çocuğunun şüpheli ölümü sonrası gündeme gelen tecavüz iddiaları sonrası 5 gün öncede kendini bir eşarp ile boğarak intihar etmek isteyen 19 yaşında genç bir kızın intihar sebebinin tecavüz olduğunun iddia edilmesi kampta yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi.

Alınan bilgilere göre 20 Mart Cuma günü başörtüsü ile intihar etmeye çalışan Heyfa Smoki(19) adlı genç kız çevredekilerin fark etmesi sonucu kendisini astığı yerden indirilerek hastaneye kaldırıldı. Hastanede acil müdahale edilen genç kız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve bir gün sonra hayatını kaybetti.

“PKK çocuklarını kullanıyor”

DBP’li Belediyeler tarafından oluşturulan kamplarda adeta toplumsal bir tecrit yaşatılan Êzidi aileler, dışarıdan kimse ile görüştürülmedikleri gibi, çocukları da zaman zaman PKK tarafından bazı eylemlerde kullanıldığı gündem gelmişti.

Ailelerin rızası olmadığı halde zaman zaman örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı iddia edilen Êzidi gençleri, Diyarbakır’da 6-8 Ekim Kobani bahaneli yapılan saldırılarda PKK tarafından kullanıldıkları basına sızan hastane tutanakları ile de gündeme gelmişti.

“6-8 Ekim saldırganları belediyenin tesislerinde çıkmıştı”

İLKHA’nın ulaştığı belgelerde ise 6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılar sonrası yaralanan birçok Êzidi’nin sahte isimlerle hastaneye yatırıldıkları, ilk müdahaleleri hastanelerde yapılan Êzidilerin DBP’li Belediyelere ait sağlık evlerine taşındığı ortaya çıkmıştı. -İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.