Facebook kullanıcıları dikkat! Dinleniyorsunuz

Facebook kullanıcıları dikkat! Dinleniyorsunuz

Facebook yeni mobil uygulaması ile telefonun mikrofonu üzerinden kullanıcının çevresindeki sesleri dinleyecek ve duyduğu seslere uygun paylaşım önerileri yapacak.

HABER MRK – Akıllı telefonlarda kullanılan Facebook’un yeni uygulaması ile ortam kaydı alınmaya başlandı. Nasıl mı? Facebook'un mobil uygulaması artık telefonun mikrofonu üzerinden kullanıcının çevresindeki sesleri dinleyecek ve duyduğu seslere uygun paylaşım önerileri yapacak. Örneğin, kullanıcı bir şarkı dinlerken veya televizyon izlerken kullanıcının Facebook sayfasında hemen o an dinlediği şarkı ve izlediği filmin isminin yer aldığı paylaşım yapılabilecek.

 

Uygulama tüm dünyada tepki topladı

Facebook'un telefonun mikrofonunu açarak 24 saat boyunca kullanıcının tüm hayatını dinlemesi ve hatta kayıt altına alması demek olan bu uygulama dünyada büyük tepki topladı.

 

Tüm eleştiri ve itirazlara rağmen Facebook bu özelliğini artık hayat geçirdi. Facebook'un mobil uygulamasında güncellemeler başladı ve artık kullanıcılar, 24 saat onları dinleyen Facebook mobil uygulamasıyla tanıştılar.

 

Bazı kullanıcılar, bu ses kayıtlarının Facebook sunucularında saklanacağını ve reklam verenlere satılacağını da savunuyorlar. Örneğin, kullanıcı otomobiller hakkında çok konuşuyorsa, kullanıcının karşısına sürekli otomobil reklamları çıkacak. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.