Facianın eşiğinden dönülen olayda ihmal iddiaları

Facianın eşiğinden dönülen olayda ihmal iddiaları

​Bitlis şehir merkezinde araç ve yayalar tarafından kullanılan caddeye düşen tonlarca ağırlıktaki kayalar nedeniyle büyük bir facianın eşiğinden dönülürken daha önce de aynı yerde yaşanan olaylar "ihmal" iddialarını gündeme getirdi.

Bitlis şehir merkezinde bulunan ve günde binlerce yaya ve aracın kullandığı Gazibey Mahallesi Said-i Kurdi Caddesi’ne tonlarca ağırlığında kayalar düştü. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken facianın eşiğinden dönüldü.

Koparak caddeye düşen tonlarca kaya parçası, park halindeki araçları kullanamaz hale getirdi. 21 DN 254, 34 SA 4834, 13 AC 981, 13 AB 017 plakalı araçlar ise kayaların altında kaldı. Kayaların yola düşmesi nedeniyle hem çevredeki esnaf hem de yolda yürüyen yayalar büyük panik yaşadı.

Çevrede güvenlik önlemleri alınırken, olay yerine ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kayalar, dozerler yardımıyla, kayaların altında kalan araçlar ise çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Trafiğe kapatılan yol, yeniden açılırken tehlike hâlâ devam ediyor.

Büyük kayaların üzerinde bulunan evler ve cadde üzerinde bulunan iş yerleri ise tehlike altında.

Şubat 2014'te aynı mevkide bir yaşındaki çocuğuyla kaldırımda yürüyen Aysel Ülkü, kafasına kaya parçası düşmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Ülkü, halen felçli bir şekilde hayatını sürdürüyor.

Yolda yürürken kafasına kaya parçası düştü

Geçtiğimiz yıl da yine aynı mevkide kaya parçaları düşmüş, olayın gece saatlerine denk gelmesi ise faciayı önlemişti.

Aynı yerde yaşanan son olay, ihmal iddialarını da beraberinde getirdi. Vatandaşlar ve çevre esnaf, önceki hadiseden ders alınmadığını ve gereken önlemlerin alınmadığını ifade etti.

Vatandaşlar ve esnaf, olayda ihmalin olduğunu belirterek kayaların düşmesini engellemek için tel örgü, ağ benzeri önlemlerin alınmasını istedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.