'Faizler yatırımcıya engel olmaktan çıkarılmalı'

'Faizler yatırımcıya engel olmaktan çıkarılmalı'

Oda ve borsalara sertifika verme töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, faizlerin yatırımcın önünden engel olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan Akreditasyon Sistemi kapsamında geçen yıl çalışmaları tamamlanan ve denetimleri gerçekleştirilen oda ve borsaların yöneticileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 

Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, "Faizlerin artık yatırımcımızın önünde engel olmaktan çıkması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak en önemli arzumuz. Bu noktada Merkez Bankamızın da gereken adımları daha cesaretle atacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da, "191 oda ve borsamız Türkiye'de 5 yıldızlı oda ve borsa kapsamında, yani akredite oldular. Oda ve borsamızın başkanlarını ve tüm çalışanlarını kutluyorum."

 

Sertifika törenine Diyarbakır heyetinden, Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Genel Sekreteri Ferdani Gökdere ve Akreditasyon Sorumlusu Murat Demir ile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Bal katılımda bulundu.  

 

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, 2005 yılında gerekli şartları yerine getirerek 5 yıldızlı oda statüsünü kazanan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın sertifikasını yenileyerek hizmet standartlarını arttırmaya devam edeceğini söyledi.

 

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların yöneticilerine sertifikalarını verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.