Farklı okullarda sınava giren AÖF öğrencileri mağdur oluyor

Farklı okullarda sınava giren AÖF öğrencileri mağdur oluyor

Anadolu Üniversitesinin açıköğretim öğrencilerine düzenlediği sınav oturumlarını 4 farklı okulda yapması, öğrencilerin tepkisini çekiyor.

Anadolu Üniversitesinin 6-7 Aralık tarihlerinde düzenleyeceği açık öğretim sınavında bir öğrencinin aynı gün içerisinde farklı okullarda sınava girmesi sıkıntıları da beraberinde getiriyor. 2 gün içinde 4 farklı okulda sınava gireceklerini, bunun da beraberinde ulaşım gibi sorunları beraberinde getirdiğini belirten öğrenciler, duruma tepkili.

Kış mevsiminde öğrencilerin sabah farklı, öğleden sonra farklı okulda sınava girmesinin manen ve madden kendilerini mağdur ettiğini ifade eden Abdulvahap A. isimli öğrenci, 6-7 Aralık'ta 4 farklı sınav oturumunun olduğunu ve bunların her birisinin ayrı yerlerde olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi. 6 Aralık’taki ilk sınavının Abdurrahman Gazi Lisesinde, ikinci sınavının Güzel Sanatlar Fakültesinde; 7 Aralık’taki ilk sınavının İpek yolu İMKB Fen Lisesinde, İkinci sınavının ise Zeve İlköğretim Okulunda olduğunu söyleyen Abdulvahap A, Van’da etkili olan kış şartlarında okuldan okula koşturulduklarını bunun da kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Abdulvahap A, “Her sınav için ayrı ayrı okullara gitmek hem ulaşım açısından, hem manevi olarak, hem de maddi olarak bize sıkıntı çıkarıyor. Sınava gireceğimiz gün toplu taşıma araçlarında yer bulamıyoruz, çogu zamanda yürüyerek diğer okula gidiyoruz. ”ifadelerini kullandı.

 Anadolu Üniversitesinin bu soruna bir çözüm getirmesini isteyen Abdulvahap A, “Rahat bir şekilde sınava girebilmemiz için mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz. Bu sorun bir an önce çözülsün” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler