'Faruk Suyu' hastaların akınına uğruyor

'Faruk Suyu' hastaların akınına uğruyor

Van'da böbrek taşlarına iyi geldiği belirtilen ve halk arasında 'Faruk Suyu' olarak bilinen kaynak, böbrek hastalarının akınına uğruyor.

VAN - Köşebaşı köyüne Atik dağlardan akarak gelen ve maden suyu tadında olan Faruk Suyu, ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle böbrek taşlarını düşürdüğüne inanılan ve sabah kahvaltıdan önce içilen Faruk Suyu’na yoğun ilgi gösteriliyor.

 

Van’ın 15 kilometre uzağında bulunan Köşebaşı köyünde kayaların arasından çıkan ve şifalı olduğuna inanılan kaynak suyu, hastalığına şifa bulmak için yurdun değişik yerlerinden gelen her gün yüzlerce vatandaşın akınına uğruyor.

 

Köşebaşı köyü, birkaç yıldır tarihinde hiç görmediği kadar misafiri ağırlıyor. Köşebaşı köyü sınırları arasında bulunan ve şifalı olduğuna inanılan ‘Faruk Suyu’ hastalığına şifa arayanların adresi olmaya devam ediyor.

 

Böbrek taşı düşürmeye ve yaraları iyileştirme başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen suyun maden suyu özelliği de taşıdığı ifade edildi.

 

‘Faruk Suyu’na akın eden vatandaşlar sabahın erken saatlerinde aç karnına burada içe bildiği kadar su içerken, aynı zamanda yanlarında getirdikleri bidonları da şifalı suyu doldurarak götürdükleri gözleniyor.

 

“Şifalı su böbrek taşlarına iyi geliyor”
Şifa kaynağı olan ve ismi ‘Faruk Suyu’ diye bilinen kaynak suya vatandaşların ilgi gösterdiğini söyleyen Değirmen köyü halkından Ayhan Yazlık, “Özellikle böbreklerinde taş olan vatandaşlar bu suya ilgi gösteriyor. Furak Suyu böbreklerdeki taşı düşürmeye vesile oluyor. Böbrek rahatsızlığına bire bir olan bu suya vatandaşlar ilgi gösteriyor. Biz de köy halkı olarak sürekli bu sudan içiyoruz. Gerçekten şahit oluyoruz. Bu su böbreklerdeki taşları söküyor. Bu şifalı sudan faydalanmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde buraya akın ediyor. Erken saatlerde buraya gelen vatandaşlar, aç karnına bu sudan içiyor. Vatandaşlar 7 gün boyunca bunu tekrarlıyor, içebildikleri kadar içiyorlar. Şifalı sudan içmek için Van ve ilçelerinin yanı sıra birçok ilden gelenler oluyor.” diye konuştu. (Hacı Yılmaz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.