Fatih Medreseleri yurtdışında

Fatih Medreseleri yurtdışında

Fatih Medreseleri, Emri Bil Maruf Nehyi Anil Münker çalışmasının ilk kez yurtdışı etabını gerçekleştirdi. Heyet üyelerinin yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulunan Masum Bayraktar Hoca, yurtdışında da dini eğitimin herkese ulaştırılması gerektiğ

HABER MRK - Fatih Medreselerinin her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu Emri Bil Maruf Nehyi Anil Münker çalışmasının bu yıl yurtdışı etabı da gerçekleştirildi. Fatih Medreseleri heyet üyeleri Kavacık Genel Merkez de toplantı düzenledi. Toplantı sonrası Masum Bayraktar Hoca soruları cevaplandırdı.

 

Kosova, Kırgızistan, Dubai, Ukrayna, Gürcistan ve daha birçok ülkede insanlara İslam'ın ulaştırıldığını ifade eden Bayraktar Hoca, birçok ülkede insanların İslam ile müşerref olmalarının sağlandığını ve birçok insanın Müslüman kimliği ile muhatap olduğunu dile getirdi.

 

Dünyanın gözü Türkiye’de

Bayraktar Hoca, "Yurtdışında ikili temasa geçildiğinde herkes Türkiye’nin olumlu veya olumsuz her alanda örnek teşkil ettiğini, Türkiye’de yapılan her fiilin yansımalarının buralarda aşikar bir şekilde hissedildiğini müşahade edildi. Türkiye’de yapılan yazılı ve görsel yayından bütün ülkelerin haberdar olduğunu gözlemledik ve en acısı itikat ve amelde bozuk olan bazı fırkalar buralara nüfuz edip, kendi görüşlerini insanlara empoze etmişler ve büyük ölçüde başarılı olmuşlardır. Camiamız olarak bu ülkelere çok daha erken gelmemiz ve buralarda İslam’ı nesillerin temellerini atmamız gerekiyordu.

 

Allah herkese çalıştığının karşılığını veriyor, bu yüzden onlara kızmaktan ziyade bu zamana kadar oralara gidip dinimizi insanlara aktarmadığımız için kendimizi sorgulamalıyız" dedi.

 

Diyanet yurtdışında etkinliğini artırmalı

Diyanet'in bu ülkelerde etkinliğinin yeterli düzeyde olmadığını dile getiren Bayraktar Hoca, "Camilerde sohbet yok denecek kadar, İmam derdi yok denecek kadar az, cemaatin bu işe karşı olan sevgisi yok denecek kadar az. Bu konuda Diyanet çok zayıf kaldı. Diyanet o bölgelere imam gönderip o bölgeye hakiki imamlık yapacak ve halkı Allah ile Peygamber ile tanışmasına vesile olmalıdır.

 

Diyanet dışarıda etkinliğini artırmalı ve yeni özgürlüğüne kavuşmuş ülkeleri batıya kaptırmamak uğruna canını dişine takmalıdır" ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.