Feci kazada can veren 6 kişi ağıtlarla defnedildi

Feci kazada can veren 6 kişi ağıtlarla defnedildi

​Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 6 kişinin cenazesi, Mardin'e getirilerek gözyaşları içerisinde defnedildi.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde dün gece meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 6 kişinin cenazesi, bugün sabah saatlerinde Mardin’e getirildi. 5 kişi Kızıltepe’de bir kişi ise Derik ilçesinde toprağa verildi.

Kazada hayatını kaybeden Sedat, İsmail ve Abbas Atız, Mehmet Karadağlı, Amzo Atız ve Hasan Erol'un cenazeleri, kara yoluyla Mardin'in Kızıltepe ilçesi girişindeki Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezi Şeyh Şerif Kahraman Camisi'ne getirildi.

Burada İl Müftüsü İsmail Çiçek ve Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı'nın cenaze namazını kıldırmasının ardından cenazeler, Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarına konuldu.

Kızıltepe ilçesindeki Mezapotamya Mezarlığına getirilen ve akraba olan Sedat, İsmail ve Abbas Atız, Amzo Atız ve Hasan Erol'un naaşları yan yana defnedildi.

Defin sırasında vefat edenlerin yakınları gözyaşı dökerek ağıtlar yaktı. Hayatını kaybedenlerin yakınları fenalaşınca sağlık ekipleri olay yerinde müdahale ederek onları sakinleştirdi.

Kazada, vefat eden Mehmet Karadağlı'nın cenazesi ise Derik ilçesine bağlı Damlacık köyünde toprağa verildi.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarından Emin Arbani, bütün Kızıltepe halkının derin bir üzüntü içerisinde olduğunu belirterek, "Bütün Türkiye üzülüyor. Kapı komşularımızdı. Çok iyi insanlardı. Herkes çok üzgün.'' dedi.

Komşularından Davut Aslan ise, ''Hepimiz aynı mahallede oturuyoruz, aynı mahallede büyüdük. Trafik kazası sonucu 6 can toprağa verdik. Hepimizin başı sağolsun.'' diye konuştu. 

Olay

Önceki gün İstanbul’da silahlı saldırı sonucu yaralanan bir akrabalarını ziyaret etmek için Kızıltepe’den yol çıkan Bedirhan Atız idaresindeki 27 F 7992 plakalı minibüs, Alişan S. yönetimindeki 06 BDP 32 plakalı TIR’a, otoyolun İstanbul istikameti Yeşilyayla mevkisinde çarpmıştı. Kazada minibüsteki Sedat, İsmail ve Abbas Atız ile Mehmet Karadağlı, Hasan Erol ve Amzo Atız hayatını kaybetmiş, sürücü Bedirhan Atız, Selma, Kazım, Miraç (11) ve Deniz Atız (8) ile Sevim Keskin yaralanmıştı. TIR sürücüsü ise tutuklanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.