‘Fen Olimpiyatları’ ödülleri verildi

‘Fen Olimpiyatları’ ödülleri verildi

Batman Fen Lisesi tarafından düzenlenen ‘Fen Olimpiyatları’ ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

Batman Fen Lisesi konferans salonunda Fen Lisesinin düzenlediği ‘Fen Olimpiyatları’ ödülleri düzenlenen ödül töreni ile verildi.

Ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu, Şube Müdürü Cemal Konakçı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

25 ortaokulun katıldığı 2’inci Geleneksel ‘Fen Olimpiyatları’na 21 okulun öğrencileri katıldı.

‘Fen Olimpiyatları’ sınavı sonucu 217 puan alan Gültepe Ortaokulu birinci olurken, 210 puan alan Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu ikinci ve 198 puan alan TOKİ Kazım Karabekir Ortaokulu üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödül ve plaketleri verildi.

‘Fen Olimpiyatları’ ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bu yıl ikincisi yapılan ‘Fen Olimpiyatları’na ara vermeden her yıl devam edileceğini belirterek, “Tabi bizim ‘Fen Olimpiyatları’ gibi bir de ‘Matematik Olimpiyatları’mız var. Önümüzdeki yıl fen ve matematik olimpiyatları lise kategorisinde üniversitemizle işbirliği içerisinde ve üniversitemizin koordinatörlüğünde başlatacağız. Fen Olimpiyatları’na katılan öğrencilerimiz bizim gözümüzde ülkemizin gelecekteki bilim adamlarıdır.” dedi.

Son günlerde okullarda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarlarında öğrencilerin ortaya koyduğu güzel projelerin olduğunu söyleyen Kurtaran, “Bilim tarihi merakla başlamış ve merakla devam ediyor, zaten insanoğlunun merakı biterse bilim alanındaki dinamizm de biter. Onun için merak duygumuz her zaman olsun. Araştırma ve geliştirme ile ilgili fikriyatımız her zaman güçlü olsun. Bilimsel ve kültürel gelişmelerin hepsi insanın merakı sonucu ortaya çıkmıştır. Sizdeki bu merak da inşallah ülkemizde ve ilimizde daha çok bilim insanının yetişmesine vesile olacaktır.” diye konuştu. (İLKHA)

 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.