Ferguson'daki gösteriler ABD'nin 170 şehrine yayıldı

Ferguson'daki gösteriler ABD'nin 170 şehrine yayıldı

ABD'de siyahi bir genci öldüren polisin yargılanmasına gerek görülmemesi üzerine Ferguson'da başlayan gösteriler 170 şehirde sürüyor

ABD’de 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown’ı öldüren polisin yargılanmasına gerek görmeyen mahkeme kararından sonraki ikinci günde de ülkenin dört bir tarafında yeni protesto gösterileri düzenlenirken, olayların merkezi Ferguson’daki gerilim devam etti. Jüri kararının ardından Ferguson kasabasında başlayan ‘adalet’ protestoları ülkenin 170 şehrine yayıldı.

Resmi veriler Michael Brown olayının münferit olmadığını gösteriyor. FBI’ın son raporuna göre, haftada iki siyahi Amerikan vatandaşı beyaz bir polis tarafından öldürülüyor. FBI’ın rakamlarına göre, polisler yılda ortalama 400 kişiyi haklı görülebilecek gerekçelerle öldürüyor.

Geçen yıl ise bu rakamın 463’e yükseldiği kaydediliyor.Bowling Green State Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir çalışmanın verilerine göre, polis 2005-2011’de “haklı görülebilecek gerekçelerle” 2 bin 718 kişiyi öldürdü.

Ancak bu güvenlik güçlerinden sadece 41’ine cinayet ya da ölüme sebebiyet verme suçlarından dava açılabildi. Diğer hadiselerde ise Ferguson’da olduğu gibi güvenlik görevlileri aklanarak takipsizlik kararları verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.