Festivaller gençliği ifsad ediyor

Festivaller gençliği ifsad ediyor

Aksaray Üniversitesi yönetimi tarafından ‘anlamsız ve zararlı’ oldukları gerekçesiyle düzenlemelerine son verilen “gençlik festivallerinin” Aksaray Belediyesi tarafından yeniden düzenlenmeye başlanması halkın tepkisine yol açtı.

Önceki yıllarda, üniversite bünyesinde bahar şenlikleri adıyla düzenlenen ancak ‘anlamsız ve zararlı’ oldukları gerekçesiyle Aksaray Üniversitesi yönetimi tarafından düzenlemelerine son verilen “gençlik festivalleri” Aksaray Belediyesi tarafından yeniden düzenlenmeye başlandı.

Aksaray Üniversitesi yönetimi, gençlik festivalleri adı altında düzenlenen etkinliklerin öğrenciler için bir getirisinin olmadığı kanaatine vardığını açıklamış, bu etkinlikler yerine konferans, seminer ve diğer sosyal etkinliklere ile eğitici programlara ağırlık vermişti.

Şenlik adı altında düzenlenen etkinliklerin gençlerin maneviyatında olumsuz etkiler bıraktığı belirtilirken, halkın değerleriyle hiçbir ilgi ve alakası olmayan sanatçıların ağırlanması, halkın parasıyla oluşan bütçelerden ödenek ayrılmasının ise son derece anlamsız ve zararlı olduğu ifade edilmişti.

Üniversite Rektörlüğü tarafından kaldırılan şenliklerin Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından tekrar başlatılmasına tepki gösteren Aksaraylılar, bu uygulamanın birçok soru işaretini de beraberinde getirdiğine dikkat çektiler.

Düzenlenecek olan konserlerin üniversite gençliğine Aksaray’ın tanıtılması amacıyla gerçekleştirildiği söyleminin tatmin edici olmadığını belirten vatandaşlar, halkın parasıyla gençlerin ifsadına yol açacak konserlerin düzenlenmesinde Belediyenin bu kadar ısrarcı olmasının nedeninin ise anlaşılamadığını söylediler.

“Mübarek Üçaylar’ın ruhuna aykırı”

Gençlik festivali kapsamında düzenlenecek olan konserlerin içinde bulunduğumuz mübarek üç ayların da ruhuna aykırı olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu tür etkinliklerin Ramazan Ayı’nın manevi iklimine zarar verdiği ifade edildi.

Aksaray Belediyesinin her fırsatta kullandığı Somuncu Baba’nın şehrinde düzenlenen bu etkinliklerin ahlak ve maneviyata zarar verdiğini ifade eden vatandaşlar, konserleri büyük bir çelişki olarak değerlendirdiler.

“Halkın parası çarçur ediliyor”

Aksaray halkına ve gençliğine hiçbir faydası olmayan konserlere ne kadar bütçe ayrıldığının sorgulanması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Halktan alınan vergilerin sorumsuzca tüketilmesi, ödenen vergilerle hizmet beklenirken halkın gençlerini olumsuz tarafa yönlendirecek etkinliklerde harcanması büyük tepkilere neden oluyor. Aksaray Belediyesinin düzenleyeceği konserlerin STK ve mütedeyyin camialar tarafından protesto edilmesi gerekir. Halktan alınan vergilerin sadece hizmet için kullanılması gerekir. Düzenlenecek olan bu tür konserler Mübarek Üçaylar’ın manevi iklimini zedeleyeceği gibi, Somuncu Baba diyarı olarak anılan Aksaray’da da belediye maharetiyle gerçekleştirilmesi kabul görmeyecektir.” dediler.

“Bu tavır STK’ların varlık gerekçelerine gölge düşürüyor”

Gençliğin ifsadına yol açan bu tür konserlere karşı STK ve mütedeyyin camialardan herhangi bir tepkinin gelmemesini ise düşündürücü olarak niteleyen vatandaşlar, bu durumu bir vakıa olarak değerlendirdiklerini ifade ettiler.

Vatandaşlar, gençliğin yararına yönelik hiçbir getirisi olmayan, aksine zararlı ve ifsad edici yönüyle her anlamda olumsuz olan gençlik konserlerine karşı bir irade gösterilmemesinin, STK’ların varlık gerekçelerine gölge düşürdüğüne dikkat çektiler. (İLKHA)






 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler