FETÖ darbesi başarılı olsaydı en büyük zulmü İslami camialar görecekti

FETÖ darbesi başarılı olsaydı en büyük zulmü İslami camialar görecekti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olması halinde en büyük zulmü İslamî camiaların göreceğine dikkat çekti.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü nedeniyle değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, darbe sonrası ilan edilen OHAL’in kalıntıları olan güvenlik soruşturmaları ve mülakatlardaki keyfiliklere engel olunması çağrısında bulundu.

“15 Temmuz darbesinin başarısız olmasının en önemli nedeni; halkın FETÖ’ye karşı olan tepkisi ve onlara karşı olan güvensizliğidir.” diyen Yılmaz, darbenin başarılı olması halinde en büyük zararı, onlardan olmayan İslami camiaların göreceğini söyledi.

15 Temmuz gecesinde kitlelerinin sokaklara indiğini hatırlatan Yılmaz, “Bütün kitlemiz o gece ölümü göze alarak sokağa indi. Darbenin başarılı olup olmayacağını bilmeden, o riski göze alarak sokağa çıktılar. Milletin maslahatı, halkın ve ülkenin geleceği noktasında darbe süreçlerinin bir daha yaşanmaması adına darbeye karşı net tavır ortaya koyduk. Elhamdülillah bunda da başarı olduk. Bu bölgede diyebiliriz ki herkes, HÜDA PAR sokağa çıktıktan sonra halk alanlara indi. Arkadaşlarımız, ‘Bu darbeye karşıyız, biz de varız, darbeyi desteklemiyoruz.’ dediler ve en önde yer aldılar.” dedi.

“Darbenin dış bağlantıları da vardı”

Hükümeti kaos ve anarşi ile deviremeyen karanlık odakların darbeye sarıldığını söyleyen Yılmaz, “Gezi olayları, 6-8 Ekim olayları ve seçimlerle hedeflerine ulaşamadılar. Hükümeti yasal yollarla, yasadışı yollar ile kaos ve anarşi ile deviremeyince son çare olarak darbe yolunu seçtiler. 15 Temmuz darbesinin lokomotifi FETÖ’cülerdi, ama bir kısım ulusalcılar ve Kemalistler de onlarla birlikte hareket ediyordu. Darbenin dış bağlantıları da vardı. ABD’nin kontrolündeki diğer yapı ve siyasi oluşumlar da ABD tarafından FETÖ’ye yardımcı olmaları konusunda yönlendirilmişti. Darbe girişiminden sonra yakalananların bir kısmının Ulusalcı, Kemalist ve Türk milliyetçisi kişiler oldukları ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

“FETÖ darbesi başarılı olsaydı en büyük zulmü İslami camialara uygulayacaklardı”

Yılmaz, “Halk, iktidardan ziyade, hükümetin gayri resmi ortağı konumunda olan ve kamu bürokrasisini elinde tutan bu yapıdan rahatsızdı. İslami kesimlerden sindirebildiklerini yanlarına alıyorlardı, diğerlerini ise kumpaslarla tasfiye ediyorlardı. Bu nedenle darbe esnasında iktidardan rahatsız olanların bir kısmı şayet FETÖ başa gelirse çok daha büyük zararlara uğrayabilecekleri endişesiyle darbeye karşı çıktılar. FETÖ darbesi başarılı olsaydı belki en büyük zararı, onlardan olmayan İslami camialara verecekti. En büyük zulmü sindiremedikleri İslami kesimlere uygulayacaklardı. Sahip oldukları kurumlarda birçok solcuyu, Kemalist’i, ateisti istihdam eden FETÖ’nün sol kesimler ile ciddi bir sorunu yoktu. Darbe girişiminde de görüldüğü gibi, kendi amaçları doğrultusunda bunlardan rahatça istifade edebiliyorlardı.” dedi.

İktidarın, FETÖ ile mücadele edebilmek için eski darbecileri cezaevlerinden çıkarıp önlerini açtığını söyleyen Yılmaz, bir paralel yapıyı tasfiye ederken, yeni paralel yapıların oluşmasına zemin hazırladığına işaret etti.

Yılmaz, şöyle devam etti: “Bugün kamu kurum ve kuruluşlarında palazlanan, kurumları ele geçiren ulusalcılar, milliyetçiler ve ABD ile diğer bazı Avrupa ülkelerinin kontrolünde olup onlarla göbekten bağı olan çevrelerin, emperyalistlerin talimatıyla bir araya gelip iktidara karşı bir darbeleri söz konusu olabilir. Ya da farklı bir şekilde iktidarı devirmeye yönelik faaliyetler içinde bulunabilirler.”

“Şuan da iktidarın en zayıf noktası adaletten sapmış olmasıdır”

“İktidarın öncelikle yapacağı şey adaleti tesis etmektir” diyen Yılmaz, “Şuan da iktidarın en zayıf noktası adaletten sapmış olmasıdır. İktidarın yapması gereken adil bir yönetim oluşturmak, otoriterleşmeye gitmeden, kamu kurum ve kuruluşları ile bürokrasiyi herkese açmaktır. Böylece hoşnutsuz olan kitlelerin sayısını azaltmalıdır. Şu anda bürokratik vesayet ve devlet oligarşisi her alanda kendini hissettirmektedir. Bu vesayetin bir an önce kırılması gerekir. Bürokrasiyi elinde tutanlar şu anda istediğini yapabiliyor. Ve bunlar bürokrasi darbesi gerçekleştirebilirler. Yani hükümeti işlemez hale getirebilirler.” dedi.

“Güvenlik soruşturmaları ve mülakatlardaki keyfiliklere engel olunmalı”

Hükümet, OHAL’in kalıntıları olan güvenlik soruşturması ve mülakatlardaki keyfiliklere engel olması çağrısında bulunan Yılmaz, “İktidar her an kendisine karşı darbe yapılacak paranoyasına kapılıp,  sisteme ve ideolojik devlet yapısına teslim olmuş görünüyor. İktidarını koruma endişesiyle teslim olduğu bürokratik vesayetin talimatlarına uyarak 15 Temmuz’da darbeye direnen dindarları kamudan tasfiye ediyor. İktidar bu yaptığı ile halkın devriminin çalınmasına sebep oldu. Buna engel olmak için Hükümet farklı camia ve cemaat mensubu olan dindar insanları kamudan tasfiye etmekten vazgeçmelidir. Güvenlik soruşturmalarındaki ve mülakatlardaki keyfiliklere engel olunmalıdır. Bu nedenle işe başlatılmayanların ve kamudan ihraç edilenlerin durumu yeniden gözden geçirilerek haksızlığa uğrayanların mağduriyetleri giderilmelidir.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler