FETÖ dini bir cemaat gibi görünse de asla olmamıştır

FETÖ dini bir cemaat gibi görünse de asla olmamıştır

15 Temmuz darbe girişimin 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yapılan Programda konuşan Müftü Vekili Süleyman Bür, FETÖ'nün yaşattığı travmanın etkilerinden bahsedip çözüm önerilerini anlattı.

Hilvan Hükümet Konağı önünde yapılan programa, Kaymakam Furkan Duman, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Müftü Vekili Süleyman Bür, Emniyet Müdürü Salih Köse, Jandarma Bölük Komutanı İsmail Tanrısever, Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, protokol üyeleri, Siyasiler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  

Program Hacı Maksut Cami Müezzini Adem Kem'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, okunan salalar ile devam etti.

Programda açılış konuşmasını yapan Müftü Vekili Süleyman Bür, Allah'ın, geçmişte olduğu gibi  15 Temmuz gecesinde de Müminlere yardım ettiğini söyledi.

Bür, "Hak yoldaymış gibi görünen ama aslında zihniyet olarak tamamen Batı'ya bağlı olan, Batı tarafından adeta kendi din kardeşleri arasında fitne ve fesat çıkarmak için bir maşa gibi kullanılan FETÖ hain bir darbe girişimiyle bu aziz milletin hürriyetine el uzatmak istediğinde yüce Rabbimiz yine sünnetullahını yerine getirmiş ve Müminlere yardım etmişti. Yüce Rabbimiz; 'Bana dua edin, bana yalvarın, benden isteyin ki bende size yardım edeyim' buyurduğu gibi, bizler hakkıyla Allah'tan yardım istediğimiz zaman Allah bize yardım eder." dedi.

"FETÖ dini bir cemaat gibi görünse de asla dini bir cemaat olmamıştır"

Bür, "FETÖ dini bir cemaat gibi görünse de, asla dini bir cemaat olmamıştır. FETÖ'nün tek istek ve ameli adeta ahtapotun kolları gibi memleketi Türkiye'yi dört bir yandan sarmak ve kendileri nasıl maşa oldularsa bizleri de maşa haline getirmekti. Şu üç senelik bir darbe geçmişi sürecine baktığımız zaman din görevlileri olarak, kurslar için öğrenci, 4-6 yaş arası öğrenci, hafızlık ve medrese gibi yerlere öğrenci toplamak maksadıyla kapıları çaldığımız zaman aileler FETÖ'den gördükleri korkudan dolayı bizlerin yüzüne kapıyı kapatıp öğrenci teslim etmiyorlar. Bir defa yaşandı ve biz ömür boyunca FETÖ'nün o beyinlerde yaşattığı travmayla yaşayamayız ki. Diyanetin binlerce kursu var.  Allah rızası için kapılarınızı çaldığımız zaman çocuklarınızı bize teslim edin hafız yapalım. Yapacağımız kurslar ile ilgili gelip sizden çocuklarınızı, kızlarınızı, eşlerinizi o kurslara göndermenizi isteyeceğiz. Gerek Diyanet'e olsun gerekse Allah rızası için çalışan din kardeşlerimiz, güzel kardeşlerimiz var bu kimselere evlatlarımızı teslim edebiliriz. Ama şu şekilde teslim etmemiz lazım; nasıl ki bir araba alırken elli defa düşünüp elli kişiye soruyorsak, o kişileri de iyice bir araştırdıktan sonra evlatlarımızı teslim edelim. Çocuklarımızı dini sohbet ve projelerden, kurslardan, medreselerden uzak tutmayalım." ifadelerini kullandı.

Programda İlçe Kaymakamı Furkan Duman ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da açılış konuşmaları yapıp mesajlar verdi.

Program meydan da kılınan yatsı namazı sonrası yapılan dua, okunan ilahiler ve sinevizyon gösterisi ile devam etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler