FETÖ kumpası olan 'İslamî STK' davasının ilk duruşması görüldü

FETÖ kumpası olan 'İslamî STK' davasının ilk duruşması görüldü

Adana’da, FETÖ/PDY’nin kumpasları sonucunda açılan ve İslamî STK üyesi 12 kişinin tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, bir sonraki dava duruşmasını 24 Kasım'a erteledi.

Adana’da, FETÖ/PDY’nin hâkim ve savcılarının komplo, kumpasları sonucunda açılan ve İslamî STK üyesi 12 kişinin tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuksuz yargılanan İslamî STK üyeleri ve avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme heyeti, bir sonraki dava duruşmasını 24 Kasım'a erteledi. Duruşmada sanıklara ve avukatlarına iddianame okundu, ardından sanıklar ve avukatları savunmalarını yaptı.

Dosyanın bir FETÖ kumpası olduğunu mahkemede dile getiren sanıklar ve avukatları, hazırlanan soruşturma dosyasında imzası bulunan hâkim, savcı ve polislerin FETÖ’den açığa alındığını belirttiler. Mahkeme heyeti, davayı 24 Kasım 2016 Perşembe gününe erteledi.

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan dava avukatlarından Abdulğani Orhan, davanın beraat ile sonuçlanacağı kanaati taşıdıklarını belirtti.

"Dosyayı hazırlayan polisler, hâkim ve 7 savcının şu anda açığa alınmış"

Duruşmada sorulan iddiaların hiç birinin maddi gerekçeye dayanmadığını söylediklerini dile getiren Orhan, “Dosyada 12 sanık yargılanmaktaydı. Bunların 11’i duruşmaya katıldı. İddialar soruldu. İddiaların hiç bir maddi gerekçeye dayanmadığına yönelik savunmalar yapıldı. Bazı eksik işlemlerden dolayı duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Dosyada önemli olan husus dosyanın 2011 yılında hazırlanmış olması, dosyayı hazırlayan emniyet mensuplarının ve fiziki takip kararı veren 10 hâkim ve 7 savcının şu anda açığa alınmış olması önem arz eden bir durumdu. Dosyanın ilk duruşması yapıldı, eksiklikler bittikten sonra herek Elazığ İhya-Der, gerekse de kumpas dosyayı olarak bilinen ve bozulan Konya Mustazaf-Der dosyası gibi bu dosyanın da kararda beraatla sonuçlanacağı kanaatindeyiz.” dedi.

Adana’da İslamî faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik FETÖ tarafından asılsız ihbarlar sonucu soruşturma başlatılmıştı.

İLKHA










 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler