FETÖ mağduru aileler Memur-Sen Genel Başkanını ziyaret etti

FETÖ mağduru aileler Memur-Sen Genel Başkanını ziyaret etti

FETÖ’nün kumpasları sonucunda cezaevlerinde bulunan İslami kimlikli mahkûmların aileleri, bir dizi etkinliğe katılmak üzere Van’a gelen Memur-Sen Genel Başkanı’nı ziyaret ederek, yapılan kumpasları ve mağduriyetlerini anlattı.

Paralel Yapının çeşitli kumpasları sonucu hapis cezası verileni mahkûmların aileleri mağduriyetlerini anlatmak için, bir dizi etkinliğe katılmak üzere Van’a gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile görüşerek, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Van’da FETÖ/PDY mağduru aileleri temsilen oluşturulan 8 kişilik heyete, ziyaretlerinde Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak da eşlik etti.

“Ailelerimizin istediği, yeniden adil ve bağımsız bir şekilde yargılanmaktır”

Mağduriyetlerin giderilmesi için yeniden yargılanma isteyen Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak, “Ailelerimizin istediği yeniden adil ve bağımsız bir şekilde yargılanmaktır. Bu durumda gerçekten cezamız varsa iki katını versinler, yok ise bu mağduriyet giderilsin. Ailelerimiz 17 yıldır, 34 bayramdır ne çocuklarını, ne de ailelerini görmüşler. Düşünün ki çocuk, babasıyla bir gün bile aynı odayı paylaşmamış. Allah nezdinde diyoruz ki, bize yapılan bu muameleyi reva görenlere karşı, zaten hakkımızı helal etmeyeceğiz ama, buna sessiz kalan, hal hatırımızı sormayan kardeşlerimize ne yapacağız?” diye konutu.

“Yapacağımız bir şey varsa geri durmayız”

FETÖ/PDY’nin 40 yıl öncesi plan yapan bir yapı olduğunu anımsatan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise mağduriyetlerin giderilmesi noktasında geri durmayacaklarını söyledi.

Yalçın, “Bu yapıya ilişkin bu durum ortaya net olarak çıktıktan sonra, özellikle bunlar tarafından takip edilmiş dosyalarda kişinin müracaatı varsa yeniden bir incelenme hakkı verilmesi gerekiyor. Bu şekilde arada mağdur insanlar varsa bu insanların aradan ayıklanması lazım. Kamuda kumpas kuran, askeri sistemde 2040 yılına kadar kimin nereye çıkacağı önceden planlayan bir yapıdan bahsediyorsunuz. Yol üzerinde engel olarak gördüklerini kaldıracak, yok edecek, kompas kuracak, kamunun dışında bırakacak bir yapıdan bahsediyoruz. Ben sizin bu konudaki itirazınızı, isyansızı haksız bulmuyorum ve bu önemli bir bakış açısıdır. Bu yönde bizim üzerinde çalışabileceğimiz, boyutu ne ise bakabileceğimiz belli bir çalışmanız varsa bunu alırım. Bu çalışma üzerinde yönetimimizle tartışır ona göre ifade edeceğimiz noktaları inisiyatifinizi taşırım. Bu konuda yapacağımız bir şey varsa geri durmayız.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler