FETÖ mağduru ailelerden Cumhurbaşkanına mektup

FETÖ mağduru ailelerden Cumhurbaşkanına mektup

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdi.

Çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin bir araya gelerek oluşturduğu 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri, mağduriyetlerini yazdıkları mektupları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a gönderdi.

Diyarbakır’daki mahkûm aileleri, merkez Bağlar ilçesinde bulunan PTT şubesine giderek mektuplarını postaladılar.

Aileler adına açıklamalarda bulunan Asuman Yapıcı, göndermiş oldukları mektuplarda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiklerini belirtti.

Yakınlarının suçsuz yere cezaevinde olduğunu söyleyen Yapıcı, “Cumhurbaşkanına ve eşine mektuplarımızı gönderdik. Kendi mağduriyetlerimizi dile getirmek istiyoruz. Bizler 90'lı yıllardan beridir, mahkûm aileleriyiz. Mahkûmlarımız şu an suçsuz ve sebepsiz bir şekilde cezaevinde yatmaktadırlar. Onları oraya mahkûm edenler şu anda FETÖ'den cezaevinde bulunan hâkim ve savcılardır. Eğer onlar yakalanmışlarsa muhakkak onların verdikleri kararlar da yanlış bir karardır. Bizim çocuklarımız, ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz suçsuz sebepsiz yere şu an cezaevinde yatmaktadırlar.” dedi.

Yapıcı, “Cumhurbaşkanı ve Başbakandan mahkûmlarımızın yeniden yargılanmaları için adım atmalarını istiyoruz.  Geçen günlerde kendisi de açıklama yapmıştı. ‘15-16 yıldır cezaevinde bulunan mahkûmlar var’ demişti. Bu dosyaları inceleseler ne kadar suçsuz ve masumun boş yere yattıkları görülecektir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.