FETÖ mağduru avukatlardan suç duyurusu

FETÖ mağduru avukatlardan suç duyurusu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde FETÖ ile ilişkili savcılar tarafından mağdur edilen avukatlar, suç duyurusunda bulundu.

FETÖ mağduru avukatlardan Muhlis Alkan ile Yılmaz Fidan, Kızıltepe’de görev yapan eski Başsavcı Ramazan Esen ile Savcı Mesut Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulundular.

Kızıltepe eski Başsavcısı Ramazan Esen ile Mesut Sarıkaya’nın görev yaptıkları dönemde kendilerine tavır aldıklarını, hatta kendilerini dinlettiklerini öne süren AK Parti seçim kurulu temsilcisi de olan Av. Muhlis Alkan, savcılar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

“FETÖ’cü savcıların biri cezaevinde biri firarda”

Konu ile ilgili açıklama yapan Av. Muhlis Alkan, şunları söyledi: “Şikâyetçi olduğumuz eski Başsavcı Ramazan Esen ve Mesut Sarıkaya şu an FETÖ terör örgütünden meslekten ihraç edildiler. Mesut Sarıkaya tutuklu Ramazan Esen’de yurt dışına kaçmış durumdadır. Bunlarla ilgili savcılığa şikâyetimizin iki tane konusu vardı; biri görevi kötüye kullanma ikincisi de FETÖ terör örgütü ilişkilerinden dolayıdır. Biz buna müdahil de olmayı düşünüyoruz.”

2009’dan beri siyasetin içinde olduğunu söyleyen Alkan, “2009’da Saadet Partisi’nden sonra AK Partiye geçtim ve o tarihten beri AK Parti’nin bütün teşkilat kollarında görev aldım. Özellikle teşkilatın ve milletvekillerimizin Adalet Bakanlığına bağlı adliye saraylarındaki temsilciliğini yapıyorduk. Bu süreç içerisinde adliyedeki konumuz çok iyiydi ta ki Ramazan Esen Başsavcının ve Mesut Savcının gelmesinden itibaren, sonra bu durum değişti.” dedi.

FETÖ’cü savcıların icra müdürlüğü ile ilgili yapılan bir soruşturmada kendilerini yalan, baskı ve şantajlarla dosyaya dâhil ettiklerini belirten Alkan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Kendileri geldikten sonra adliyedeki o huzur ortamı bozuldu. Kâtiplerin, personelin, avukatların sıkıntıları oldu. Hatta bir kısım hâkim ve savcı kendilerinden şikâyetçiydi. O huzur ortamını bozacak her şeyi yaptılar. Kendisine bu sıkıntıyı defalarca dile getirdim. Çünkü hem bu işin avukat kısmını temsil ediyordum hem de AK Parti’yi siyasi olarak temsil ediyordum. Özellikle bu konuda bir tavır alındığını düşünüyorum. Daha sonra icra müdürlüğü ile ilgili yapılan bir soruşturmada benim ve otağımın dâhil edildiğini görünce ben bunun tam kanaatine vardım. Hiç yoktan ve çeşitli yalanlarla, baskılarla, şantajlarla bizi dosyaya dâhil ettiler. Bizim hakkımızda dava açma yoluna kadar gittiler. Amaçları bizi kötülemek ve bu işi AK Parti’ye kadar götürebilmekti.”

“Adliyedeki herkesi usulsüz dinlemeye başladılar”

Hâkim ve savcılar dâhil herkesin hukuksuz bir şekilde dinlendiğini dile getiren Alkan, “Özellikle Mesut Sarıkaya’nın soruşturmasını yaptığı icra müdürlüğü dosyasında adliye ortamında herkesin bir şekilde dinlendiği söz konusu oldu. Tüm kâtipler, mübaşirler ve hatta açıkçası hâkim ve savcılar ‘biz dinleniyoruz’ dediler. Ramazan Esen başsavcı ile birlikte bir de Mesut Sarıkaya’nın bu şekilde ortak hareket ettiği söylendi. Biz avukatlar dinleniyoruz-dinlenmiyoruz endişesi içerisinde kaldık. Biz dinlemelerle ilgili kararın da usulsüz alındığını biliyoruz. Bunu da dile getirdik ve takipçisi olacağız.” dedi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler