FETÖ, nüfuzunu Müslüman camiaları bertaraf etmek için kullandı

FETÖ, nüfuzunu Müslüman camiaları bertaraf etmek için kullandı

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler, FETÖ’nün yerleştiği devlet birimlerinde edindiği imkânlar ve sahip olduğu alanları Müslüman camialara karşı kullandıklarına dikkat çekti.

İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin oluşturduğu 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyaret etti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve parti üyeleri tarafından kabul edilen aileler, yaşadıkları hukuksuzlukları ve mağduriyetleri anlatarak destek talebinde bulundular.

Mağdur aileler adına konuşan Hüseyin Olam, İslamî kimliklerinden dolayı yaklaşık 700 kişinin cezaevlerinde olduğunu hatırlatarak, 28 Şubat ve FETÖ darbecileri tarafından çeşitli kumpaslarla mağdur edilen mahkûmların yeniden yargılanmasını istediklerini söyledi.

28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmların aileleri inisiyatifi olarak STK ve siyasi partileri ziyaret edip, desteklerini istediklerini belirten Olam, FETÖ’nün sahip olduğu imkanları Müslüman camiaları bertaraf etmek için kullandığına dikkat çekti.

Olam, “FETÖ’nün yerleştiği devlet birimlerinde edindiği imkânlar ve sahip olduğu alanları Müslüman camialara karşı kullandılar. On binlerce Müslüman’ı tutuklayıp, cezaevine koydular. İslami camialara mensup şu anda cezaevinde yaklaşık 700 kişi  var ve bunların hepsi de müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmışlardır. Biz bunların suçlu olduğuna inanmıyoruz. Bu insanlara ceza veren, yargılayan, tutuklayan ve bunların hakkında iddianame hazırlayan yargıçların, polislerin, savcıların hemen hemen hepsinin FETÖ adına bu cezayı verdiklerini bugün görüyoruz.” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’nün gerçek yüzünün ortaya çıktığını vurgulayan Olam, “Biz bu insanların hukuksuz yere uydurulmuş delillerle ve kumpaslarla cezaevine konulduklarını söylüyoruz. Bunu en iyi bilen de iktidardır. İnşallah sizin de desteğinizle sesimizi duyarlar ve bu girişimimiz yıllardır süren bir hukuksuzluğun ortadan kaldırılmasına vesile olacaktır.” diye konuştu.

İslami yaşantılarından dolayı bazı insanların çeyrek asırdır suçsuz, haksız yere cezaevinde olduklarını dile getiren HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, “Bu insanları yakalayanlar, ifadelerini alanlar, mahkemede karar veren insanlar 15 Temmuz darbe girişiminden sonra büyük bir kısmı darbeye teşebbüs suçlamasından dolayı şu an kimisi yakalanmış, kimisi firari durumda kimisi de meslekten  ihraç edilmiştir. Çeyrek asırdır cezaevinde olan insanların en az 10, 15 yılları mevcut hükümet döneminde geçmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Sorun bir saat içerisinde çözülebilir”

“Eğer AK Parti hükümeti isterse bu sorunu birkaç saat içerisinde çözebilir.” diyen Doğru, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çünkü bunun benzeri davalar, uygulamalar daha öncesinden yapıldı. Ergenekon ve başka davalardan içerde bulunanlara bu tür kolaylıklar sağlandı. Hatta bireysel başvuru yolunu bile bu hükümetin kendisi onlara gösterdi ve başvurularının hemen akabinde aynı gün içerisinde bu insanlar tahliye edildi. Tahliye edilmekle kalmayıp, bu insanlar görevlerine iade edildi ve yüklü miktarda tazminatlar aldılar. Dolayısıyla biz şunu söylüyoruz, bu insanlar mağdurdur, zulmen şu an içerdedirler. Bu insanlar zamanın Yusuflarıdır. Gömlekleri arkadan parçalanmış olan azizlerdir. Bu insanlara tekrardan yargılanma yolu açılırsa bu insanların bir saat dahi içerde kalmaları mümkün olmayacaktır.”

“Zalimlerin zulmettiği mazlumlara hakları iade edilmezse adalet sağlanmayacak”

Yeniden adil bir yargılanma yolunun açılması gerektiğine işaret eden Doğru, “15 Temmuz sonrası 2000 öncesi ve sonrası zulmen bu insanların cezaevlerine tıkanmasına sebep olan zalimlere kısmen belki hadleri bildirilmiş olabilir. Eğer bu adaletin ikinci bir ayağı olan bu zalimlerin zulmettiği mazlumlara hakları iade edilmezse gerçek adalet sağlanmayacaktır. Sadece istenilen bu insanların tekrardan yargılanmasıdır. Bunlar suçlu insanlar değiller. Eğer suçlu olsalardı hem kendileri hem aileleri yetkililerden bir af talep edeceklerdi. Şu an bunların istediği af değil, yeniden yargılanma, dosyaların yeniden incelenmesidir. Hakkaniyet ölçüsünde bu dosyaların adil hâkim ve savcıların eliyle tekrardan incelenmesi gerekiyor. Bizde HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak maddi ve manevi elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“İstediğimiz adil bir yargılanmadır”

Eşi Veysi Ayyıldız’ın 16 yıldır cezaevinde olduğunu söyleyen Cahide Ayyıldız, “Eşim 16 yıldır cezaevindedir. Eşim gibi FETÖ’nün kumpaslarıyla cezaevinde olan birçok masum insan vardır. Bu süreçte çok yıpratıldık. Bizim istediğimiz adil bir yargılamadır. Yetkililerden bunu talep ediyoruz. Bir af talebimiz yok, çünkü biz suçlu değiliz. Suçlulara af istenilir. Bizler suçlu olmadığımızı dile getiriyoruz. Adil bir mahkeme kurulmasını istiyoruz.” dedi.

17 yıldır cezaevinde olan oğlu Garip Özer’in babası Şehymus Özer, adil bir yargılanma istediklerini belirterek, FETÖ’nün polis ve yargı ayağı tarafından yaşatılan zulmün bir an önce son bulmasını istediklerini ifade etti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen ve 17 yıldır cezaevinde olan Mithat Yılmaz’ın babası Talat Yılmaz ise oğlunun FETÖ’nün kumpasları sonucu İslami kimliğinden dolayı cezaevine konulduğunu, yetkililerin bu mahkûmlara sahip çıkmasını istediklerini belirtti.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler