FETÖ ve 28 Şubat mağduru ailelerden HÜDA PAR’a ziyaret

FETÖ ve 28 Şubat mağduru ailelerden HÜDA PAR’a ziyaret

FETÖ ve 28 Şubat süreci mağdurlarından oluşan bir heyet HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığını ziyaret ederek, yaşadıkları mağduriyetler ve karşılaştıkları hukuk dışı uygulamalar hakkında bilgi verdi.

FETÖ ve 28 Şubat süreci sonrası yaşanan hukuk dışı uygulamalar ve dönemin karanlık yapılarından aldıkları direktiflerle hüküm veren yargı mensuplarının mağdur ettiği aileler, HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek’i ziyaret ederek, yaşadıkları hukuksuzluğu anlattılar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, haksız gerekçeler ve ihdas edilen suçlarla mahkum edilen ve yıllardır cezaevinde bulunanların maruz bırakıldığı zulüm uygulamalarının devam ettiriliyor olmasının üzüntü verici olduğunu, bir an önce, haksız yere cezaevlerinde tutulan bu mahkumlara iade-i itibar yapılması gerektiğini söyledi.

Haksız gerekçelerle cezaevlerinde tutulan mahkûmların haklarının iadesinde parti olarak üzerlerine düşeni yapmaktan imtina etmeyeceklerini belirten Şimşek sözlerine şöyle devam etti:

“Gerek 28 Şubat süreci, gerekse de FETÖ bağlantılı polis ve yargının mağduru olmuş aileler partimizi ziyaret edip mağduriyetlerini anlattılar. Ailelerin anlattıklarını dinlediğimizde hayretler içerisinde kalıyoruz. Sırf inançlarının gereğini yerine getirdiği için insanlar 12 yıl, 30 yıl gibi cezalarla cezalandırılmış, ülkemizde bir dönem de adeta hukuk katledildiğine şahit oluyoruz. 15 Temmuz sonrasında da hakikat bir kez daha açığa çıkmıştır ki FETÖ kendisine engel olarak gördüğü herkesi ve kesimi kumpaslar yoluyla devre dışı bırakmıştır. 15 Temmuz’da FETÖ’nün gerçekleştirmek istediği darbe girişimiyle bu karanlık yüzleri bütünüyle ortaya çıkmıştır.”

Devlet nezdinde FETÖ’nün bir terör örgütü olarak kabul edilmesine rağmen bu yapıya bağlı hâkimlerin verdiği siyasi hükümlerin infazının devam ettiriliyor olmasının büyük bir tezat olduğunu belirten Şimşek, FETÖ mağduru mahkûmların bir an evvel yeniden yargılanma veya başka bir şekilde mağduriyetlerinin giderilmesinin ve itibarlarının fakatsız ve amasız iade edilmesinin atılacak en doğru adım olacağını ve adaletin tesisinde önemli bir adım olacağını söyledi.

Mahkûm ailelerin taleplerini dinleyen Şimşek, HÜDA PAR olarak mağduriyetlerin gündeme taşınması adına her türlü çalışmaya destek vereceklerinin de altını çizdi.

 “Babam Kur’an dersi verdiği için 18 yıldır cezaevinde”

Babasının 18 yıldır cezaevinde olduğunu söyleyen Selman Arslan, “Babam Müslüman bir kişiydi. Çevresinde, sevilen, sayılan biriydi. Camide Kur’an-ı Kerim dersi verdiği için 28 Şubat sürecinde cezaevine atıldı. 18 yıldır cezaevinde. Bizler FETÖ mağduruyuz. İnşallah Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, hükümet yeniden yargılanma talebimizi duyar da bu zulmün son bulması için bir adım atılmış olur.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yasallaşan açık görüşün 2 ayda bir yapılması kararına da tepki gösteren Arslan, mağduriyet üzerine mağduriyet yaşadıklarını, açık görüşlerin tekrardan ayda bir olacak şekilde düzenlenmesini istedi.

FETÖ hâkimleri eşimle birlikte bizlere de ceza veriyor”

Yıllardır cezaevinde olan eşiyle birlikte kendilerinin de ceza çektiğini söyleyen Leyla Alkan ise, “Bizlerde FETÖ mağduruyuz. FETÖ hâkimleri sadece eşime ceza vermedi, bizlere de ceza verdi. Ben çocuklarımı babasız büyütüyorum. Çocukların babalarına hasret büyümek zorunda kalıyorlar. Kurulan bir kumpas sonucu eşimi cezaevine attılar. Bizlerin en büyük talebi ve beklentisi yeniden ve adilce yapılacak olan bir yargılama sürecidir. Af istemiyoruz, yeniden yargılanma istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ben hiç babamla oyun oynamadım”

Babası cezaevinde olduğu için kendisiyle birlikte olamadıklarını, babasıyla hiç oyunlar oynamadığını söyleyen Rıdvan Alkan, “Babamın cezaevinden çıkmasını istiyorum” dedi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.