​FETÖ yargısı mağduru: Hak ettiğim halde ismim listeden çıkarıldı

​FETÖ yargısı mağduru: Hak ettiğim halde ismim listeden çıkarıldı

​FETÖ yargısı mağduru Mehmet Gül, hak ettiği halde İŞKUR listesinden isminin çıkarıldığını söyledi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ikamet eden FETÖ yargısı mağdurlarından Mehmet Gül, eski hükümlülere verilen kadro kapsamında, Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğüne başvuru yaptığını aranan şartlara uyduğu için isminin listede yer aldığını ama daha sonradan listeden çıkarıldığını belirtti.

Eski hükümlülere verilen kadro kapsamında Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğüne başvuru yaptığını, KPSS puanına göre 4. sırada yer aldığını söyleyen Gül, mülakat için gittiğinde 4'üncü sırada olan isminin listeden çıkarıldığını ifade etti.

İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan listede isminin olduğunu ve daha sonra listeden çıkarıldığını söyleyen Gül şöyle konuştu:

"Bundan yıllar önce liseye gittiğim dönemlerde bize yakın olan camide ders alıp, verirken FETÖ'cü polisler tarafından gözaltına alınıp ve FETÖ yargısı tarafından hukuksuz bir şekilde yargılanıp tutuklandım. Bana verilen cezayı yatıp çıktım. Eski hükümlülere verilen kadrodan dolayı Şanlıurfa İŞKUR Müdürlüğüne başvurumu yaptım. Ankara İŞKUR Genel Müdürlüğünün kendi sitesinde açıkladığı listeye ve KPSS puanıma göre 4'üncü sırada yer aldım. Ankara, listeyi Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdi. Şanlıurfa’da da ismimin listede olduğunu gördüm. Daha sonra evrakların belirli tarih içerisinde teslim edileceğini söylediler. Bizde evraklarımızı ona göre hazırlayıp teslim ettik. Mülakat tarihini beklerken kendi sitelerinde yayınladığı liste 12 kişinin olması gerekirken 8 kişinin isminin yayınlandığını, benimle beraber 3 kişinin isimlerinin listeden çıkarıldığını gördüm. 2 kişiyi evraklarını teslim etmedikleri için listeden çıkarmışlardı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünü aradım. İsmimin neden listede olmadığını sordum. Cevaben 'sizler devlete karşı suçtan yattığınız için bu hakkı kaybediyorsunuz.' dediler. 4857 sayılı kanunda eski hükümler belirli kadro oranlarında yüzde 3 gibi oranda istihdam edilir. Bende zaten eski hükümlü ve ön lisans mezunu olduğum için bu kadroya başvurdum. Hak ettiğim halde listeden çıkarıldım."

"En doğal hakkımız olan eski hükümlü kadrosundan faydalanamıyoruz"

FETÖ'cü polis ve yargısı tarafından mahkum edildiklerini belirten Gül, "Bu bölgede yaşayan insanlar 90 ve 2000'li yıllarda FETÖ’cü polis ve hâkimler tarafından yargılanıp ceza aldı. Bizler bu şekilde hükümlü durumuna düştük. Şu an FETÖ ile mücadele ettiğini her tarafta ilan eden bir hükümetin döneminde FETÖ’cüler tarafından sabıkalı ve sakıncalı insanlar haline getirildik. Yıllarca FETÖ’cülerın kumpaslarına maruz kalan kardeşlerimizin cezaevinden çıkmalarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini beklerken, bu sefer en doğal hakkımız olan eski hükümlü kadrosundan faydalanamıyoruz. Nasıl mücadele ediliyor anlamış değilim. Bu gibi mağduriyetler daha ne zamana kadar sürecek?" diye sordu.

"Oluşturulan devlet hafızası FETÖ’cülerin oluşturduğu hafızadır"

Oluşturulan devlet hafızasının FETÖ'cüler tarafından hazırladığına dikkat çeken Gül, "Bu dönemde kamuda çalışan yüzlerce hükümlü insan varken bizim devlete karşı işlediği suçlar kapsamında değerlendirdiği için işe alınmıyoruz. Bu konuda mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. 'FETÖ ile mücadele ediyoruz' demekle olmuyor. Oluşturulan devlet hafızası FETÖ’cülerin oluşturduğu bir devlet hafızasıdır. Dolayısıyla bir iş yerine başvuru yapmak istediğinde sabıka kaydı isteniliyor. İstenilen o sabıka kayıtlarının yüzde 80-90'ı bu insanlar tarafından oluşturulmuştur. Çağrımız inşallah en kısa zamanda bu mağduriyetimiz giderilecektir. Yetkililere en son çağrımız yıllarca cezaevlerinde beraber kaldığımız ağabeylerimiz var o insanlarında suçsuz olduğuna inanıyoruz. Bir an önce bu gibi insanların ve ailelerin mağduriyetlerinin gidermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler