FETÖ yargısı tarafından mağdur edilenler konuşulmuyor

FETÖ yargısı tarafından mağdur edilenler konuşulmuyor

​28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Mahkûm Aileler İnisiyatifi’nden bir heyet, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığını ziyaret ederek, yaşadıkları mağduriyetler hakkında bilgi vererek yardım talebinde bulundu.

İslami hizmetlerinden dolayı 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Mahkûm Aileler, yaşadıkları mağduriyetleri anlatmaya devam ediyor.

İnisiyatif olarak başlattıkları ziyaretler kapsamında HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığını ziyaret eden mağdur aileler, 28 Şubat süreci ve sonrasında FETÖ yapılanması tarafından oluşturulan kumpaslarla mağdur edildiklerini belirterek, yıllardır devam eden mağduriyetlerinin bir an önce son bulmasını istedi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş tarafından karşılanan mağdur aileler, adına konuşan Medeni Kaan, yıllardır 28 Şubat süreci ve sonrasında FETÖ yargısı tarafından mağdur edildiğininkilerini anlattı.  

Kaan, şunları söyledi:  “Şu an bir süreç yaşanıyor, tekrardan yargılanma olsun veya MHP, meclise taşıdığı af ya da ceza indirimi gibi bir konunun olduğu söz konusudur. Yıllardır cezaevinde tutulan yakınlarımız var, onların mağduriyetinin giderilmesi için sizden de yardım talep ediyoruz. Yıllardır içeride tutulan insanların mağduriyeti tek değil, dışarıda yaşayan aileleri de mağduriyet yaşıyor. İçeride olan kimi mahkûmlar anne, baba ve yakınlarını kaybetti, yıllardır devam eden bir haksızlık var onun giderilmesi için mevcut hükümetten ve siyasilerden yardım talep istiyoruz. Bir 28 Şubat mağduru olan Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konunun üzerinde durmasını ve bir düzenleme kapsamında mağdur insanların dışarıya bırakılmasını istiyoruz.”

“Gündemdeki af kapsamında gerçek mağdurlar konuşulmuyor”

28 Şubat süreci ve sonrasında FETÖ yargısı tarafından mağdur edilen mahkum yakınlarını dinleyen HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Açıkbaş, son zamanlarda bir af yasası ve ceza indiriminin gündemde olduğunu hatırlattı.  

Gündemde bir af ve ya bir ceza indiriminden söz edildiğini dile getiren Açıkbaş, “Bu gündem kapsamında, 28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından mağdur edilen insanlar konuşulmuyor. Af kapsamında uyuşturucu, yüz kızartıcı suçluları konuşulurken ve çıkarılacak bu yasa kapsamına alınırken,  geçmişte mağdur edilmiş, haksızlığa uğramış ve yıllardır içeride haksızca tutulan gerçek mağdurlar konuşulmuyor, af kapsamı dışında tutulmaya çalışılıyor. Bu durum bizler için hayret vericidir.” ifadelerini kullandı.

“Mağdurlar için bir düzenlenme yapılması lazım”

HÜDA PAR olarak mağdurların yanında olduklarını sözlerine ekleyen Açıkbaş, “Mağduriyetlerin giderilmesi için gayret göstereceğiz. Yeniden yargılama kapsamında, Ergenekon, Balyoz gibi davalardan yargılanan zanlılar bırakılırken, 28 Şubat süreci ve sonrasında FETÖ yargısınca mağdur edilen insanlar hâlâ cezaevinde haksızca tutuluyor. Yıllardır mağdur edilen insanlara yeniden yargılama yolunun açılması, yoksa çıkarılacak bir af ya da ceza indiriminden bu insanlarında faydalanması gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler