FETÖ'cü Öksüz’ün bacanağı tutuklandı

FETÖ'cü Öksüz’ün bacanağı tutuklandı

FETÖ'nün öne çıkan isimlerinden firari Adil Öksüz’ün bacanağı Ökkeş Tetik'in de aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Konya merkezli 31 ilde düzenlenen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında firari Adil Öksüz’ün bacanağı Ökkeş Tetik'in de bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgüt faaliyetlerine katılan 124 kişiye yönelik çıkarılan yakalama kararının ardından 19 Haziran'da Konya merkezli 31 ilde belirlenen adreslere operasyon düzenlenmişti.

Operasyon kapsamında FETÖ'nün öne çıkan isimlerinden firari Adil Öksüz’ün bacanağı Ökkeş Tetik ile birlikte 49 kişi gözaltına alınmıştı.

Sakarya’dan sorgulanmak üzere Konya’ya getirilen Tetik ve diğer şüpheliler emniyette sorgulandı. Sorguları tamamlanan 49 kişiden 18’i itirafçı olarak adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılırken, daha önceden örgüt üyeliğinden hüküm giydiği belirlenen 10 şüpheli de serbest kaldı.

Sevk edildikleri adliyenin ardından mahkemeye çıkarılan 21 şüpheliden aralarında Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'in de bulunduğu 17'si tutuklanırken, 4 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin yakalanması için çalışma sürüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler