FETÖ'nün amacı Türkiye'yi Suriyelileştirmekti

FETÖ'nün amacı Türkiye'yi Suriyelileştirmekti

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde meydanlara inen halka hitap eden Batman Valisi Deniz, FETÖ'nün amacının Türkiye'de bir iç savaş çıkarıp, Türkiye'yi Suriyelileştirmek olduğunu söyledi.

FETÖ'nün ABD'nin desteğiyle 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin yıl dönümünde Türkiye'nin bütün illerinde olduğu gibi Batman'da da vatandaşlar meydandaydı.

Batman Valiliği önü Adalet Bulvarı üzerinde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterirken, darbe girişiminin etkisiz hale getirilmesini kutladılar.

Program, Hafız Şeyh Münir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 15 Temmuz şehit ve gazileri için dua etti. Daha sonra program, ilahi ve marş seslendirmesi ile slayt gösterimleriyle devam etti.

İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak dinlendikten sonra AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir bir konuşma yaptı.

Daha sonra söz alan Batman Valisi Ahmet Deniz, "Batmanlı hemşehrilerimiz! FETÖ darbe girişimine karşı, silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış hain FETÖ'ye karşı cumhurbaşkanımızın dimdik duruşu, silahlı kuvvetlerimizin içindeki yürekli askerlerimiz, emniyet mensuplarımız, özel harekâtımız ve asil milletimiz sayesinde bu hain darbe girişimini bertaraf ettik. O ilk saatlerden itibaren bu meydanlarda hep beraberdik. O ilk saatlerdeki duygularımızı anlatmak mümkün değildir. Sizler al bayrağınızı alarak vatan için bayrak inmesin ve ezan dinmesin diye bu meydanlardaydınız. Allah sizlerden razı olsun." dedi.

Darbe girişimini destekleyenlere değinen Deniz, "Bu hain darbe girişiminin arkasında kimler vardı? Birkaç cümleyle sizlerle paylaşmak istiyorum. 1071'in, 1463'ün, Çanakkale'nin kurtuluş mücadelemizdeki mağlubiyetlerinin intikamını almak için bu hainler bize saldırıyorlardı. O gün kendileri saldırdı, 15 Temmuz gecesi piyonlarını üzerimize saldılar. Bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Bu milleti dize getirmek kolay mı? Vatan için bayrak için ezan için ölmeyi göze alan bir millet dize getirilebilir miydi? Getirelemezdi, getirilmeyecekler de. Onların amacı Türkiye'de bir iç savaş çıkarmak, Türkiye'yi işgal etmek, Türkiye'yi Suriyelileştirmekti. Suriye'deki oyunun aynısını burada da yapacaklardı. Allah göstermesin, başarılı olsalardı bu meydanlarda bizler olamayacaktık. Ama o cesaret, o yürekli duruş, Çanakkale ruhunun bir benzeri 15 Temmuz'da tekrar canlandı." ifadelerini kullandı.

Programa; Deniz, Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kurum amirleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler