FETÖ’nün; itikadi ve ahlâkî bir sapma hareketi olduğu ifşa olmuştur

FETÖ’nün; itikadi ve ahlâkî bir sapma hareketi olduğu ifşa olmuştur

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte dış güdümlü olan FETÖ’nün; itikadi, ameli ve ahlâkî bir sapma hareketi olduğunun bütün yönleriyle ortaya çıktığını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz'un, Türkiye'nin maruz kaldığı büyük bir ihanet karşısında aziz milletin yazdığı onurlu bir destanın yıl dönümü olduğunu belirten Erbaş, "15 Temmuz 2016 tarihinde, kirli dünyasını, yüce dinimiz İslam’ın ilke ve değerlerinin ardına gizleyen bir terör şebekesi vatanımıza, varlığımıza, birliğimize, kardeşliğimize, istiklal ve istikbalimize kastetmiştir." dedi.

Erbaş, şunları kaydetti: Tarihten beri nice zorlukların üstesinden gelen aziz milletimiz, yine büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla; dinine, değerlerine, hürriyetine, bağımsızlığına ve hukukuna sahip çıkmış; hain darbe girişimi, Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti ve aziz milletimizin cesaretiyle, bütün dünyaya örnek olacak şanlı bir direnişle bertaraf edilmiştir. Dış güdümlü bir terör örgütü olan FETÖ’nün; itikadi, ameli ve ahlâkî bir sapma hareketi olduğu bütün yönleriyle ortaya çıkmış ve karanlık yüzü ifşa olmuştur."

"İslam’ın hakikatleri konusundaki cehalet sorunlara neden olmaktadır"

15 Temmuz hain darbe girişiminin, bu topraklarda yüce dinimiz İslam’ın en doğru şekilde bilinmesinin oldukça hayati bir mesele haline geldiğini açıkça gösterdiğini belirten Erbaş, "Zira doğru şekilde karşılanmayan her ihtiyaç istismara açık hale gelmekte, İslam’ın hakikatleri konusundaki cehalet ve yanlış bilgi, pek çok bireysel ve toplumsal sorunlara neden olmaktadır." diye belirtti.

Erbaş, "Bu itibarla, Diyanet İşleri Başkanlığımız, yanlış bilgilerle dinî kavram ve değerler üzerinden toplumumuzu ayrıştırma ve aldatmaya yönelik bütün söylem ve faaliyetlere karşı üzerine düşen sorumlulukları yapmaya, sahih dini bilgi ve doğru bir yöntemle milletimizin manevi hayatına rehberlik etmeye devam edecektir.

Bu vesileyle hain darbe girişimine karşı mücadele ederken canını feda eden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor, gösterdiği büyük cesaret ve direnişten dolayı aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.

Yüce Allah, milletimizi her türlü fitne, tefrika, kötülük ve ihanetten korusun, kıyamete kadar payidar eylesin." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler