FETÖ’nün kumpasından kurtulmayı beklerlerken yine gadre uğradılar

FETÖ’nün kumpasından kurtulmayı beklerlerken yine gadre uğradılar

Yaptıkları İslami hizmetlerden dolayı FETÖ/PDY'nin kumpasları sonucu mahkûm edilenler, yaşadıkları mağduriyet yetmezmiş gibi FETÖ tutukluları nedeniyle bulundukları cezaevinden sevkleri çıkarılarak yine gadre uğradılar.

Kamuoyu tarafından Yusufî diye nitelendirilen İslami kimlikli mahkûmlar, kendilerini komplo ve kumpaslarla tutuklayan FETÖ/PDY mensuplarının ikinci defa gadrine uğradılar.

FETÖ’nün yargıçları tarafından mağdur edilen Yusufîlerin yeniden yargılanmaları için ailelerin yükseltmiş olduğu sesin duyulması beklenirken yetkililer eliyle yeni bir mağduriyet yaşatılması tepkilere neden oldu.

Kaldıkları Adıyaman Cezaevinden, Gölbaşı Cezaevine sevkleri çıkarılan İslami kimlikli mahkûmların aileleri yaşananlara tepki gösterdi.

FETÖ/PDY'nin kumpasları sonucu cezaevine konulan Mustafa Yetiş, Ahmet Kalan, Kamil Demiral ve İsmail Apaydın, yapılan FETÖ operasyonları sonucunda cezaevinde yer kalmaması gerekçe gösterilerek Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine sevkleri çıkarıldı.

Oğlu Mustafa Yetiş’in daha önce de birkaç kez farklı cezaevlerine sevkinin çıkarıldığını belirten Fatma Yetiş, şöyle konuştu:

“Bu zalim Fetullahçılar Mustafa’yı tutukladılar. Önce Malatya’ya götürdüler. Sonra uğraşlarımız sonucunda Adıyaman’a geri getirdiler. Sonra bir daha sürgün edip Kocaeli ’ye gönderdiler. 3 ay Kocaeli’nde kaldı.  3 Ay sonra yine Adıyaman’a getirdiler. Adıyaman’da haftadan haftaya gidip evladımı ziyaret ediyordum, hasret gideriyordum.  Ama şimdi de gölbaşına sürgün ettiler.”

“Gözlerimin önünden alıp götürdüler”

Bir dönem kendisinin altı ay hastanede yattığını ve tahlillere gittiği sırada hastaneye getirilen oğluyla karşılaştığını söyleyen Fatma anne, sözlerine şöyle devam etti:

“Altı ay hastanede yattığımdan dolayı gidip evladımı göremedim. Hastanede yattığım sırada beni tahlillere götürürlerken Mustafa’yla karşılaştım. Hastaneye getirmişlerdi. Ona kavuşmaya çalıştım ama zalimin biri araya girdi bırakmadı. Oradaki millet hep birden tepki gösterdi ama yine de bırakmadılar ki bir defa sarılayım evladıma. Israr edersek Mustafa’yı muayene etmeden geri götürmekle tehdit ettiler.  Mustafa elini uzattı dedi ki, ‘Anne üzülme Allah’a dua et’ ve ardından götürdüler, gözlerimin önünden alıp götürdüler.”

“Bu zulüm nereye kadar sürecek?”

Mustafa’yı tutuklayan hâkim ve savcıların FETÖ üyesi olmaktan cezaevine konulduklarını belirten Fatma anne, “Mustafa Dün telefon açtı ve dedi ki, ‘Anne kendini üzme, beni sürgün ettiler’  Mustafa’yı tutuklayan hâkim ve savcılar hepsi tutuklandı. Biz bekliyorduk ki artık bu zulme bir son verilip serbest bıraksınlar. Ama onları serbest bırakacaklarına şimdi de sürgün ettiler. Ben zaten hasta halimle Adıyaman’a gidip onu göremiyordum. Şimdi Gölbaşı’na nasıl gideceğim. Bu zulüm nereye kadar sürecek.  Mustafa diyor ki, ‘anne sabır et’ bunca yıldır sabrediyorum ama artık gücüm kalmadı. Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Bu zulmü bitirmek için artık neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.

“Çektiğimiz eziyetler yetmez mi?”

Yaptığı İslami hizmetlerden dolayı FETÖ/PDY'nin hedefi olan Mustazaf-Der üyesi Ahmet Kalan'ın babası Ali Kalan ise 4 yıldır cezaevinde tutulan oğlunun başka bir cezaevine sevk edilmesine tepki göstererek şöyle konuştu:

“Oğlumun hiçbir suçu yoktu. İftiralarla onu cezaevine koydular. Onu cezaevine koyanlar şimdi kendileri içeri girdiler. Ben çocuğumun davasının düşmesini beklerken onu başka cezaevine sevk ettiler. Zaten bu ihtiyar halimizle görüşlere zor gidiyoruz. Şimdi de onları bize haber vermeden Gölbaşına göndermişler. Bu yapılanları anlamakta zorlanıyoruz. Çektiğimiz eziyetler yetmez mi?” (Ferit Gölgül-İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.