FETÖ'nün mağdur ettiği tutuklu ve yakınlarına destek vermeye hazırız video

FETÖ'nün mağdur ettiği tutuklu ve yakınlarına destek vermeye hazırız video

FETÖ’nün kumpasları sonucunda cezaevlerinde bulunan İslami kimlikli mahkûmların aileleri, AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret ederek, yapılan kumpasları ve mağduriyetlerini anlattı.

Paralel Yapının çeşitli kumpasları sonucu hapis cezası verilen mahkûmların aileleri mağduriyetlerini anlatmak için, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile görüştü. Aileler, tek istediklerinin adil bir şekilde yargılama olduğunu söylediler.

Van’da FETÖ/PDY’nin mağdur ettiği aileleri temsilen oluşturulan 8 kişilik heyet; siyasi, basın yayın organları ve STK ziyaretlerine devam ediyor.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminden sonra kendi yakınlarına ceza veren hakimlerin şu anda FETÖ kapsamında cezaevinde tutuklu olduğuna dikkat çeken Ahmet Taş, “Başkalarının bireysel başvuruları kabul edildiği gibi bizimkilerde kabul edilsin. Bu kapsamda cezaları fazla ise indirsinler, şayet hak etmişseler cezaları aynı kalsın. Verecekse bunların cezasını devlet versin, paralelin himayesinde kalmasın. Gerçekten 17 yıldır ağlıyoruz. Maddi ve manevi olarak çöktük, annelerimiz ağlıyor. Bunlar bize sahip çıkmasalar, bir el atmasalar bunun artık ne gerisini, ne de ilerisini düşünemiyoruz. Devletin bütün Türkiye’de çıkardığı yasalara tüm halkına tanıdığı gibi bu halklar bize de tanınsın. Bu konuda bizler özel olarak bir şey istemiyoruz. Tek istediğimiz adil yargılama.” dedi.

FETÖ/PDY mağduru ailelerin taleplerini dinleyen AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise tutuklu ve tutuklu yakınlarına verilebilecek bir desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

"Tutuklu ve yakınlarına destek vermeye hazırız"

Soğanda, “FETÖ terör örgütünün yaptıkları kabul edilebilir bir durum değildir. Benim görüşüme göre geçmiş dönemlerde vermiş olduğu bütün kararlar tartışılması gerekir. Zira yanlı davrandıkları her hallerinden belliydi. Sonuç itibariyle ceza veren hâkimlerin hepsi tutukluysa bu gündemde olan dosyalar da şüpheli hale gelmiştir. En azında böyle bir hakkın verilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Bununla alakalı olarak tutuklu ve tutuklu yakınlarına verilebilecek bir destek var ise hem burada hem de Ankara’da vermeye hazırız.” diye konuştu.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler