FETÖ’nun okulları MEB bünyesinde hizmet verecek

FETÖ’nun okulları MEB bünyesinde hizmet verecek

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, özel bir TV kanalında, FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığında yürütülen işlemlere ilişkin soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı   özel bir TV kanalının canlı yayınında, 15 Temmuz’daki ABD destekli FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığında yürütülen işlemlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Devraldığımız bütün kurumlar, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okul olarak hizmet verecektir. Bu okulların tamamını kamu okulu, resmi okul olarak kullanıp, çocukların eğitimine devam edeceğiz." dedi.

OHAL  kapsamında FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile bin 17 eğitim kurumunun MEB tarafından devralındığını belirten Tekin,  "Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere Bakanlar Kurulu, Maliye Bakanı ve Milli Eğitim Bakanımızın talimatıdır. Biz bu okulların tamamını kamu okulu, resmi okul olarak kullanıp, çocukların eğitimine devam edeceğiz. Devralınan bu okullarımıza 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın isimlerini verdik. Hepsi bir şehidimizin adıyla anılacak. Çocuklarımız 15 Temmuz'u sürekli hatırlayacaklar. Sayın Bakanımızın talimatıyla okullarda bu şehitlerimizin hayat hikayesinin anlatıldığı bölümler oluşturuyoruz. 19 Eylül itibarıyla bu okullar kamu okulu olarak hizmet etmeye devam edecek." dedi.

FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesi ile ihraç edilen öğretmenlerle ilgili soruyu yanıtlayan Tekin,  bu süreçte soruşturma ile açığa alınan  öğretmenlerden bir kısmının KHK ekine göre ihraç edileceğini belirterek , daha  sonrasında ise,  haklarında herhangi bir problem bulunmayan fakat tedbir amaçlı soruşturma sebebiyle açığa alınan öğretmenlerin  görevlerine iade edileceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının devraldığı okullarda 40 bine yakın norm fazlası öğretmenin görevlendirileceğini kaydeden Tekin, "İhraç kararlarını bekliyoruz. Boşalan kadrolar tanımlanacak. Ardından bu devraldığımız okullar dahil olmak üzere bütün okullarımızda norm fazlası öğretmenlerimizin ihtiyaç duyulan okullara isteklerine göre çalışmaya başlayacakları bir takvim başlatacağız." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.