FETÖ/PDY mağduru ailelerden siyasi partilere ziyaret video foto

FETÖ/PDY mağduru ailelerden siyasi partilere ziyaret video foto

FETÖ/PDY'nin çeşitli kumpasları sonucu yıllardır cezaevinde bulunan mahkûmların yakınları, siyasi partileri ziyaret etti. Ziyarette haksız bir şekilde hükümlü olanların tekrardan yargılanmalarının önün açılmasına vurgusu yapıldı.

Paralel Yapının çeşitli kumpaslar ile hapis cezası verdiği mahkûmların aileleri mağduriyetlerini anlatmak için HÜDA PAR ve Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlıklarını ziyaret etti. Görüşmelerde, komplolarla haksız bir şekilde mağdur edilen İslami kesimin bugüne kadar görmezden gelindiği belirtildi.

Ailelere ziyaretlerinde; İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Avukat Mehmet Karadağ ile Hükümlü, Tutuklu ve Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yusufi-Der) Genel Sekreteri Mustafa Şenol eşlik etti.

Mağdur aileler ilk ziyaretini Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığına yaptı. Ziyaret heyeti burada Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan tarafından karşılandı.

Ziyarette heyet adına konuşan İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve Yusufi-Der Genel Sekreteri Mustafa Şenol, Paralel Yapının meydana getirdiği mağduriyetleri gündeme getirdi.

“FETÖ savcıları kendi çizgilerinde olmayanları saf dışı bırakmak için hukuku kullanmıştır”

FETÖ’nün özellikle iftiralar ve kendileri gibi düşünmeyen insanları saf dışı etmek için kurduğu tuzakların geçmişten günümüze kadar devam ettiğini ifade eden Bozan, “Fethullahçı Terör Örgütü savcıları ve o çizgide olan insanlar, kendi fikrinde olamayanları saf dışı bırakmak için hukuku kullanmıştır. Bu adamların eliyle cezalandırılan insanların dosyalarının tekrardan incelenmesi lazımdır. Ama maalesef bugün Müslümanların oylarıyla iktidara gelen hükümet, Müslümanların umudunu bitirmiştir. Yahudi ve Hıristiyanlara verilen hakların Müslümanlara da verilmesi lazımdır. Biz kendi öz yurdumuzda yabancılık çekiyoruz. Ergenekon ve Balyozcular özel yasalar ile çıkartıldı ve üstüne tazminat ödendi. Demek ki, istenildiğinde oluyor. Müslümanlar ise yıllardır oyalanıyor.” dedi.

Mahkûm aileleri daha sonra HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret heyeti, HÜDA PAR İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve HÜDA PAR Diyarbakır İl Sekreteri Ercan Şenol tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Avukat Mehmet Karadağ, cezaevinde Paralel Yapının mağduru olan yüzlerce kişinin bulunduğuna dikkat çekti.

Hukuksuz yargılamalar sonucu cezaevinde bulunan mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesi için ziyaretlerde bulunduklarını dile getiren Karadağ, bu konuda her kesimden duyarlılık beklediklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise haksız gerekçelerle cezaevinde bulunanlara iade-i itibar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Haksız bir şekilde hükümlü olanların tekrardan yargılanmalarının önü açmalıdır”

Haksız gerekçelerle cezaevinde bulunanların özgürlüklerine kavuşması için parti olarak çalışmalarının olduğunu aktaran HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, “15 Temmuz FETÖ fesat şebekesinin darbe girişimini, halk kendi dini değerlerini ön plana çıkararak etkisiz hale getirdi. Hükümetin de bunu göz önünde bulundurarak bu halkın isteklerine ve iradesine yönelik adım atması gerekir. Eğer aksi şekilde adım atılırsa belki de ilahi bir ikaz olarak daha farklı noktalardan insanlar ve hükümet sınanacaktır. Bu tür uyarıları yapmamıza rağmen kısmi af dediğimiz bir değişiklik ile onbinlerce insan cezaevinden salıverildi. Kul hakkı ihlali yaptıkları göz önünde olduğu halde hükümet bunları görmezden geldi. Fakat haksız bir şekilde, İslam’ın ve Müslümanların izzeti için kendi gençliklerini ve geleceklerini feda eden İslami kesimin mağdurları görmezden gelindi. Temennimiz, hükümetin yapmış olduğu bu uygulamanın eksik kaldığını görerek bu kardeşlerimize itibarlarını iade etmesidir. En azından yeniden yargılanmalarının önünü açmalıdır. Yoksa bu kardeşlerimizin bir af talebi yoktur, af beklentisi olanlar suçlu olanlardır. Biz inanıyoruz ki bu kardeşlerimiz hiç kimsenin hak ve hukukuna tecavüz etmemiş ve haksızlık yapmamışlardır.” dedi.

Mahkûm ailelerin taleplerini de dinleyen Tanrıkulu, HÜDA PAR olarak bu mağduriyetlerin gündeme taşınması adına her türlü çalışmaya destek vereceklerini belirtti.

Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Avukat Mehmet Karadağ, cezaevlerinde hükümlü olarak bulunan mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesi için bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

“Paralel Yapı mağdurlarından birçok kişi habersizdir”

Ortada yaşanan büyük bir mağduriyetin olduğunu dile getiren Karadağ, “Cezaevlerinde çoğu 20 yılın üstünde hükümlülük süresi olan kardeşlerimiz var. Bunların sadece kendileri için değil aileleriyle birlikte bir mağduriyeti söz konusudur. Bu mağduriyet bu güne kadar Türkiye kamuoyuna yansıtılmadı. Birçok kişi bu mağduriyetlerden habersizdir. Oysa biz her şeyden önce İslami kimliğimiz kardeşliğimizin bir gerekliliği olarak bunun üzerine yoğunlaşıp birlikte bir çalışma yürütmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bunun, bizim için bir görev olduğunu düşünüyoruz. Bu vesileyle Yusufi aileleriyle birlikte başta siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve toplumun duyarlı kesimlerini ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Biz istiyoruz ki bir farkındalık oluşsun. Bugün Saadet Partisi ve HÜDA PAR’ı ziyaret ettik. Yusufi kardeşlerimizin aileleri mağduriyetlerini dile getirdiler. Bundan sonra da bu ziyaretlerimiz devam edecek. İnanıyoruz ki herkes üstüne düşen hassasiyeti gösterirse hükümet üzerinde de bir baskı oluşur.” ifadelerini kullandı.

“Cezaevinde bulunanların çoğu Paralel Yapı mağdurlarıdır”

Cezaevinde bulunanların mahkûmiyet kararlarını verenlerin birçoğunun Paralel Yapı’dan tutuklu olduğunun altını çizen Karadağ, sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu kararların yok hükmünde olduğunu düşünüyoruz. Yok, hükmünde olan bu kararların tespitinin yapılması, iade-i itibar yapılması ve yeniden yargılanma ya da farklı bir formülle bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Bu amaçla yaptığımız ziyaretlerden olumlu dönüşler alıyoruz. Bu konuda görüştüğümüz Saadet Partisi ve HÜDA PAR yetkilileri konuyla ilgileneceklerini ve bu konuda çalışmaları olduğunu belirttiler. Özellikle HÜDA PAR’ın bu konuyla ilgili daha önceden yapılan çalışmaların olduğunu biliyorduk. Bunu kendileri de ortaya koydular. İnşallah bu çalışmaların sonucunda hükümetin bu olan bitenden haberdar olmasını sağlamak istiyoruz. Ve hükümetin de bu konuda bir adım atmasını bekliyoruz.”

“Oğluma ceza verenler Paralel Yapı’dan, cezaevindedirler”

Oğlu 22 yıldır cezaevinde olan Yusuf Salur ise oğlunun cezalandırılmasına karar veren hâkimlerin Paralel Yapı’dan cezaevinde olduğuna dikkat çekerek, teröristin verdiği kararın geçersiz olduğunu belirtti.

Salur, daha sonra, “Yetkililerden, mağdur olan çocuklarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden yargılanma yolunu açmalarını istiyoruz. Cumhurbaşkanından, Başbakandan, Adalet Bakanından çocuklarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden yargılanma talep ediyoruz. Bizim çocuklarımıza ceza veren FETÖ/PDY Hâkimlerine hâkim diyemiyorum. Yine o dönemlerin FETÖ/PDY polislerine polis demeye dilim varmıyor. O hain kişilerin evlatlarımıza verdikleri cezaların geçersiz sayılmasını istiyoruz. Çünkü bir teröristin, bir hainin verdiği ceza geçersizdir, kabul edilemez. Bu kanunen geçersiz olduğu gibi Allah’ın şeriatında da geçersizdir. Devletin yetkili şahıslarından çocuklarımızın yeniden yargılanmalarının önünü açmasını talep ediyoruz.” çağrısında bulundu.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler