Fidanlardaki fiyat artışı satışları kötü etkiliyor

Fidanlardaki fiyat artışı satışları kötü etkiliyor

Batman’ın Kozluk ilçesinde çeşitli sebze ve meyve fidanları boy gösterirken, fidanlardaki fiyat artışının satışları kötü etkilediği belirtildi.

Bahar mevsimine girilmesiyle Batman’ın Kozluk (Hezo) ilçesindeki fidan satıcıları piyasada yerlerini almaya başladı. Üçyol bölgesinde bulunan satış çadırında, kayısı, badem, vişne, kiraz, elma, armut, şeftali, dut, erik, gül, çam, böğürtlen, üzüm, fıstık, fındık, kivi ve zeytin fidanları müşterisini bekliyor.

Mart ayına girdiğimiz bu günlerde çeşitli sebze ve meyve fidanları piyasada boy göstermeye başladı. Fidan satıcıları, fidanlardaki fiyat artışının satışı kötü etkilediğini ifade ediyorlar.

Fidan fiyatlarındaki artıştan dolayı geçen yıllara göre satışlarında bir gerileme yaşandığını belirten fidan satıcılarından Bayram Parlak, "Fidan fiyatlarında bu yıl bir yükselme yaşandı. Fidan fiyatlarımız 15 TL ile 50 TL arasında değişiyor. En pahalı fidanlarımız çam fidanlarıdır. Çam fidanlarını 20 ile 50 TL arası bir fiyatla satıyoruz." dedi.

"Gereken ilgiyi göremiyoruz"

Fidan ekme mevsimi ile birlikte fidan satışlarına başladıklarını fakat vatandaşlardan gereken ilgiyi görmediklerini ifade eden Parlak, vatandaşların fiyatlardaki artıştan yakınlarını söyledi.

Parlak, "Fiyatlarda belirli miktarda bir artış var fakat bu bizim elimizde olan bir şey değil. Fiyatları biz belirlemiyoruz. Ülkemizde her üründe genel olarak bir zam var. Bu otomatik olarak fidanlara da yansıyor. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz fidan ekmeye önem vermeleridir. Fidan alıcılarının çoğu da zaten köylü kısım. Kozluk’ta fidan satışı olması gereken yerde değil. Çevremizi ağaçlandırmamız gerekir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.