Fikri Boylu'nun Yeniden Yargılama talebine red edildi

Fikri Boylu'nun Yeniden Yargılama talebine red edildi

28 Şubat döneminde Diyarbakır'da yargılandığı Hizbullah davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 20 yıldır cezaevinde bulunan Fikri Boylu'nun yeniden yargılanma talebi reddedildi. Avukat Rahmi Kurt, yeniden yargılama taleplerindeki

28 Şubat yargı kararlarının mağduru Fikri Boylu'ya uygulanan zulüm devam ediyor. 28 Şubat döneminde Diyarbakır'da yargılandığı Hizbullah davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 20 yıldır cezaevinde bulunan Fikri Boylu'nun yeniden yargılanma talebi, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gerekçesiz olarak reddedildi. Aile bu kararın ardından bir üst mahkeme olan Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.
Fikri Boylu'nun avukatı Rahmi Kurt, Fikri Boylu'nun yeniden yargılanması için mahkemeye sundukları ‘yeniden yargılama' taleplerindeki gerekçelerden hiç birinin irdelenmeden başvurularının reddedilmiş olduğunu söyledi. Kurt, “Yani bütün delilleri eklememize rağmen red kararında hiçbir gerekçe yok. Bu yüzden neden reddettiklerini biz de bilmiyoruz. Bunun üzerine bir üst mahkeme olan Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduk. Emsal davalarda kabul edilen ‘yeniden yargılama' kararlarını da sunduk. Bundan da olumlu bir sonuç alamazsak tüm hukuki yollara başvurmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“DEĞİL BAŞBAKAN, BAŞBAKANIN TİLLAHI DA GELSE BABAN ÇIKMAZ”

Fikri Boylu'nun oğlu Hüseyin Boylu, babasının Hizbullah'la uzaktan yakından hiçbir alakası olmamasına rağmen sırf namazında niyazında bir insan olduğu için Hizbullah damgası vurularak mahkum edildiğini söyleyerek, “Babamın yargılandığı davaya emsal birçok davayla ilgili ‘yeniden yargılama talepleri kabul edilirken, bizim talebimiz gerekçe gösterilmeksizin reddedildi. Yüzde 99 felçli bir kardeşim var. O da bu haberi duyunca adeta yıkıldı. Ailemiz perişan oldu” dedi. Boylu, yeniden yargılama taleplerinin ardından konuyla ilgili bilgi almak için Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne giderek özel kalemle görüştüğünü de belirterek, “Özel kaleme Başbakanımızın (Ahmet Davutoğlu) da bizlere konunun takipçisi olacaklarını söylediklerini ilettiğimde bana, ‘değil başbakan, başbakanın tillahı da gelse baban çıkmaz. Kalan 10 yılını da yatması gerekiyor' dedi. Yani davayla ilgili önyargılı davrandıklarını ortaya koydular. Biz şimdi bir üst mahkemeye başvurduk. Adalet yerini bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İŞKENCELERE MARUZ KALDI

Fikri Boylu'nun avukatı Rahmi Kurt, Fikri Boylu'nun “adil şekilde yargılanmadığı ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiği” gerekçeleriyle yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, Soylu'nun diğer sanıklarla sorgusuz sualsiz, insan onuru ile bağdaşmayacak şekilde gözaltına alındığı, işkencelere maruz bırakıldığı, her türlü aşağılayıcı işkencenin yapıldığı, cesetler gösterilerek ölümle tehdit edildiği ve bütün suçlamaların kabul edildiği hazır tutanakların imzalatıldığı ifade edilmişti. Fikri Boylu davasıyla benzerlik gösteren Muhammet Topçu ve Salih Mirzabeyoğlu davalarında da ‘yeniden yargılama' başvurusu yapılmıştı. Bu yeniden yargılama talepleri neticesinde, yargılamaların yenilenmesine, infazların durdurulmasına ve sanıkların tahliyesine karar verilmişti. (Kaynak: Yeni Akit)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.