Filistin'de 2 genç şehit oldu

Filistin'de 2 genç şehit oldu

Siyonist rejimin bu sabahki saldırısında 15 yaşındaki bir çocuk ile geçtiğimiz haftalarda Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde yaralanan bir genç şehit oldu.

Beytlahim vilayetindeki Ed-Dehişe Kampı'na İşgal rejimi tarafından düzenlenen saldırıda 15 yaşındaki bir çocuk şehit oldu. Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde yaralanan bir genç de şehit oldu.

Ed-Dehişe Kampı'na baskın düzenleyen işgalci çetelerin gerçek mermilerle ateş açması sonucu 15 yaşındaki Erkan Sair Muzhir'in şehit olduğu ve onlarca kişinin de işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun dumandan etkilendiği belirtildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Ed-Dehişe Kampı'na baskın düzenlemesi üzerine çatışma çıktığını söyledi.

Çatışmalar sırasında ağır yaralanan Muzhir'in Hüseyin Hastanesi'ne kaldırıldığı ve kısa süre sonra şehit olduğunun açıklandığı belirtildi.

İşgal güçlerinin kampta birçok eve baskın düzenlediği, Muhammed Adnan Ebu Ayyaş ve Cemal Es-Sar'avi isimli gençleri gözaltına aldığı bildirildi.

Öte yandan, Han Yunus'un doğusunda geçtiğimiz haftalarda Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde yaralanan 26 yaşındaki Kerem İbrahim Arafat'ın bu sabah erken saatlerde şehit olduğu açıklandı.

Arafat'ın şehadetiyle birlikte Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün başladığı 30 Mart'tan bu yana Gazze Şeridi'nde şehit olanların sayısının 155'e yükseldiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler