Filistin'de katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Filistin'de katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin "başkenti" ilan etmesine tepki gösteren Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları, Filistin'de katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılıp basın açıklaması düzenlediler.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü işgalci terör çetesinin "başkenti" olarak tanıyacağı şer planı ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ilişkin karara tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.

Karara tepki gösteren Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları tarafından Cuma namazı sonrası Eyyüp Peygamber Camii'nde, siyonist teröristlerin saldırıları sonucu katledilen Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınıp, basın açıklaması düzenlendi.

"Kahrolsun israil", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" sloganları ile tekbirlerin getirildiği gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasında, basın metnini STK'lar adına Faruk Akbaş ve Veysel Toprak okudu.

"Kudüs; Hz. Ömer'in emaneti, Selahaddin'in mirasıdır"

Kudüs'ün peygamberlerin makamı, mekânı ve kutsalı olduğu ifade edilen açıklamada, "Peygamberlerin makamı, mekânı ve kutsalıdır Kudüs! Hz. Ömer'in emaneti, Selahaddin'in mirasıdır Kudüs! Ümmeti uyandıran, birleştiren ve hareke geçiren güçtür. Sıradan bir şehir değil, ümmetin başkentidir Kudüs! Herhangi bir coğrafya değil, ümmetin ta kalbidir Kudüs! Müslümanların ilk kıblesi Kudüs; İngilizlerin, habis bir ur gibi ümmetin bağrına ektiği işgalci, katil siyonistlerin kirli postalları ile çiğnenmektedir. Filistin'de masum Müslümanların kanı akıtılmakta, ırzları kirletilmektedir. Toprakları gasp edilmekte, malları yağmalanmaktadır. Buna rağmen Filistinli Müslümanlar, her şeyi göze alarak, kurulma aşamasından bugüne kadar, 7'den 70'e her ferdiyle ümmet adına, işgalci siyonist israil devletine karşı mücadele etmekte, kökleri kazınıncaya kadar da mücadeleye devam edeceklerdir inşallah. Yiğitlerin diyarı Şanlıurfa'dan haykırarak diyoruz ki: Ey Filistin'in şanlı evlatları! Siz yalnız değilsiniz! Sizi yalnız bırakmadık ve asla yalnız bırakmayacağız! Çünkü siz, sadece bir coğrafya parçasını değil, ümmetin kalbini savunuyorsunuz! Çünkü siz, sadece siyonistlerle değil, bütün zalimlerle savaşıyorsunuz! Çünkü siz, sadece Kudüs'ü değil, ümmetin mukaddesatını savunuyorsunuz! Çünkü siz, sadece nefsinizi değil, ümmetin şerefini savunuyorsunuz! Çünkü siz, sadece kendi çocuklarınızın değil, ümmetin istikbalini savunuyorsunuz! Hz. Eyyüb'ün makamından sizlere selam olsun! İzzeddin el Kassam'a, Ahmet Yasin'e selam olsun! Yahya Ayyaşla, Abdülaziz Rantisi'ye selam olsun! İsmail Haniye'ye, Halid Meşal'e selam olsun! Filistin'in şanlı direnişçilerine binlerle selam olsun." denildi.

"Kudüs'ün bereketi ile sizin sonunuzu getirecek ümmetin vahdeti gerçekleşiyor"

Yapılan ortak basın açıklamasının devamında ise Müslümanlara seslenilerek, "Müslümanlara sesleniyoruz! Ey Selahaddin'in, Fatih'in, Abdülhamit'in torunları! Dedelerinizin yaptığı gibi; Önce niyetlerinizi halis kılarak Allah'tan yardım dileyin, çünkü Allah'ın yardımı olmadan muvaffakiyet olmaz. Teheccütlerde gözyaşlarınızla dualarınızla süsleyip, arşı alayı titreterek; mallarınızı infak ile bereketlendirerek; çocuklarınızı ve neslinizi Kur'an ve Sünnetle yetiştirerek Kudüs'e sahip çıkın! Müslümanlarda ümmet bilincini oluşturarak, bütün Müslümanları kardeş bilip severek; birlik ve beraberlik halinde Kudüs'e sahip çıkın! Meydanlarda gençlerinizi coşturarak, seslerini siyonistlerin ta kalbine korku salacak şekilde duyurarak Kudüs'e sahip çıkın! Düşmana karşı uyanık olup, oyun ve hilelerine kanmayarak Kudüs'e sahip çıkın! Düşman ekonomisini çökerterek, mallarını boykot edip Kudüs'e sahip çıkın! Her zaman ve her mekânda gündem yaparak Kudüs'e sahip çıkın! Ve Allah'a güvenip dayanarak ve de ümit var olunarak Kudüs'e sahip çıkın! Siyonist israile de diyoruz ki: Küfür kıyamete kadar sürecek, ancak zulüm ilelebet devam edemez. Elinizdeki silahlar, sırtınızı dayadığınız güçler ve satın alıp ümmetin başına bela ettiğiniz kuklalar, sizi kurtaramayacak. Dünyada zelil, ahirette cehennemi boylayacaksınız. Kudüs'ün bereketi ile sizin sonunuzu getirecek ümmetin vahdeti gerçekleşiyor. Açlıktan ölüme mahkûm bıraktığınız masumların; okul yolunda katlettiğiniz yavruların; ateşe verdiğiniz bahçe ve tarlaların; sabah namazı çıkışında bombaladığınız Ahmet Yasinlerin hesabının sorulacağı günler yakındır. Allah'ın elimizle, sizi zelil edeceği günler yakındır. Filistin'in başkenti Kudüs'te ezanlar dinmeyecek, Mescid-i Aksa'nın aşkı kalplerde sönmeyecektir. Yaşasın ümmetin vahdeti, yaşasın özgür Kudüs, yaşasın küresel intifada" ifadeleri kullanıldı.

Daha sonra açıklama, Eyyübiye İlçe Müftüsü Âdem Dobur'un yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.