Filistin Devlet Başkanı Abbas: Kudüs için savaşacağız

Filistin Devlet Başkanı Abbas: Kudüs için savaşacağız

​Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalcilerin başkenti ilan etmesi kararını reddettiklerini açıklayarak, savaşacaklarını söyledi.

 Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanıması kararını tanımadıklarını açıkladı. Abbas, "Bunlar bir dini savaş çıkarmak için bahane arıyorlar." dedi.

Abbas şöyle konuştu: "Uzun yılardan beri ABD rol oynuyordu. Bu İsrail'in mükafatlandırılmasıdır. Bu aşırı örgütlere yardım edecektir. Bunlar bir dini savaş çıkarmak için bir bahane arıyorlar. Uluslaraası düzeyde hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır. Biz bunlar olmasın diye hep çalıştık. Kardeş dost ülkelerin liderleri ile yakın dost içinde olduk. Barışın uygulanması için işgal topraklarının boşaltılması için, bağımsız bir Filistin devleti için çalıştık."

"Dostlarımızla bir araya gelerek karar alacağız." diyen Abbas, "Filistin saflarının birleşmesi açısından bağımsızlığına kavuşması açısından bir destekleyici nitelik taşımaktadır. Çok acil toplantılar yaparak gelişmeleri çok yakından inceleyeceğiz. Kudüs Filistin devletinin başkentidir. Başkan Trump'ın bu akşamki kararı, Kudüs'ün statüsünü değiştirmeyecektir. Trump'ın kararı Washington'ın barış sürecinden çekilme ilanıdır. Bu karar, işgal ve yurt edindirmeye teşviktir." İfadelerini kullandı.

Abbas konuşması boyunca "Kudüs, Filistin'in başkentidir" sözünü 3 kez tekrarladı. (İLKHA)   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.