Filistin işgalinin yıldönümü nedeniyle Londra'da gösteri

Filistin işgalinin yıldönümü nedeniyle Londra'da gösteri

Filistin'in siyonist işgalciler tarafından gasp edilmesinin 71. yıldönümü münasebetiyle Londra'da düzenlenen gösteriye binlerce İngiltereli katıldı.

İngiltere Filistin Kulübü'nün ve onunla dayanışma içindeki muhtelif sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Nekbe'nin yani Filistin'in siyonist işgalciler tarafından gasp edilmesinin 71. yıldönümü münasebetiyle Londra'da düzenlenen gösteriye binlerce İngiltereli katıldı.

Gösterinin organize edilmesinde İngiltere Filistin Kulübü'ne destek veren kurumların başında İngiltere Filistin'le Dayanışma Kampanyası ve İngiltere İslam Birliği'nin yer aldığı belirtildi.

Gösteriye katılanlar arasında İngiltere'nin tanınmış ileri gelen bazı siyasi şahsiyetlerinin de yer aldığı ifade edildi. İngiltere Filistin Kulübü'nün Manchester Sorumlusu Beha Bedr, bunu işgalci siyonistlerin söylemine yönelik aşırı desteğe karşı bir tepki olarak Filistin söylemine destek niteliğinde değerlendirdiklerini dile getirdi.

Filistin'in İngiltere Büyükelçisi Husam Zemlet de Filistinlilerin halk olarak ve yönetim olarak "Yüzyılın Anlaşması" ile oynanması planlanan oyuna karşı olduklarını dile getirdi.

Filistin Kulübü Başkanı Hafız El-Kermi ise İngiltere'yi Belfur Deklarasyonu ile işlediği tarihi hatadan dönmeye ve bundan dolayı Filistin halkından özür dilemeye bir kez daha davet ettiklerini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.