Filistin müzakereler yoluyla değil ancak direnişle geri alınabilir

Filistin müzakereler yoluyla değil ancak direnişle geri alınabilir

Gazze'de düzenlenen yürüyüşte konuşan liderlerinden Halid El-Bataş, Filistin topraklarının müzakereler yoluyla değil, ancak direnişle geri alınabileceğini söyledi.

Selfit eylemini kutlamak üzere Gazze kentinde düzenlenen yürüyüşe katılan İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderleri, önemli açıklamalarda bulundular.

Filistinlilere seslenen Halid El-Bataş, Selfit eyleminin Filistin halkının işgalcilere karşı mücadele seçeneğinin direniş olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Bataş, "İşgal altındaki Filistin topraklarının müzakereler yoluyla değil ancak direnişle geri alınabilir. Ümmetin baş düşmanı Siyonistler ve bir numaralı davası da Filistin davasıdır." dedi.

Burada konuşan Hamas liderlerinden Salah El-Berdevil de Batı Yaka'daki yiğitlerin işgalcilerin ve işbirlikçilerinin Gazze Şeridi'ne yönelik oyununu bozduğunu söyledi.

Selfit eyleminin Filistin direnişine kurulan komploları boşa çıkaracağını ifade eden Berdevil, direnişin, Filistin davasının geleceğiyle oynamaya çalışanların başları üzerinde olmaya devam edeceğini vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.