Filistin özel sektörü Manama çalıştayını boykot edecek

Filistin özel sektörü Manama çalıştayını boykot edecek

Filistin özel sektörü, ABD'nin Yüzyılın Anlaşması'nın ilk uygulaması olarak Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlemeyi planladığı çalıştayı boykot edecek.

ABD'nin Yüzyılın Anlaşması'nın ilk uygulaması olarak Bahreyn'in başkenti Manama'da 25-26 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlemeyi planladığı ve iştirak edilmesi için çağrılar yaptığı ekonomik çalıştaya yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.

Filistin özel sektörü Manama çalıştayını boykot edeceğini açıkladı. Filistinli iş adamları ve aktivistler Manama çalıştayına katılmaları için kendilerine ulaşan davetlere olumlu karşılık vermeyi reddetti. Bu konuda gerek resmi tavrın ve gerekse Filistin direniş gruplarının tavrının ittifak halinde olması sebebiyle özel sektörün de bu çalıştaya katılmayı reddedeceği ifade edildi.

Finans ve ekonomi alanında uzman olan Mahir Et-Tabba, mevcut şartlarda tüm ekonomik girişimlerin ve planların kâğıt üzerinde bir mürekkepten ibaret olacağını dile getirdi.

Tabba, kendi kişisel facebook sayfasında yaptığı açıklamada; "Filistin meselesinin köklü çözümü siyasi olabilir. Bu, bölgede önümüzdeki birkaç yıl için siyasi ve ekonomik istikrarın hâkim olmasını sağlayacaktır." dedi.

Gazze'de toplumsal ve ekonomik alanda faaliyetler yürüten Abdülkerim Aşur da kendisine Bahreyn'deki ekonomik çalıştaya katılması için davet ulaştığını ancak katılmayı reddettiğini belirterek; "Çünkü Filistin davası siyasidir, mali sözleşme meselesi değildir." ifadelerini kullandı.

Aşur, ABD'nin Filistin davasının bir mali mesele olduğunu sandığına, vatandan, halktan, şehitlerden, fedakârlıklardan, tarihten, gelecekten söz etmediğine, meseleye sadece ekonomi penceresinden baktığına dikkat çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.