Filistin tarihi ve İslami sorumluluğumuzdur

Filistin tarihi ve İslami sorumluluğumuzdur

​HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Muş Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, “Filistin tarihi ve İslami sorumluluğumuzdur.” dedi.

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Muş Şube Başkanlığı 5. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen ve teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir’in Divan Başkanlığı’nı gerçekleştirdiği şube genel kuruluna; HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, HİZMET-İŞ Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi ile çevre illerin şube başkanları, delegeler ve sayıda davetliler katıldı.

Kurulda bir konuşma yapan HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin davasına dikkat çekerek, “Filistin tarihi ve İslami sorumluluğumuzdur.” dedi.

2010 yılında Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliğinin kurulduğunu hatırlatan Arslan, “HAK-İŞ oyarak bunun başkanlığını yürütüyoruz. Bu görev bizim ve milletimiz için büyük bir onurdur. Bizim başkanlığımız Filistin ve Aksa’nın en çok tartışıldığı döneme denk geldi. Cenevre’de ve Cenevre’nin en önemli meydanında israil ve ABD’ye protesto ettik. Filistin ve Kudüs bizim için İstanbul, Muş ve Konya’dan farklı değil. O topraklar 400 yıl önce bize emanet edilmişti. İsrail, israildeki bütün Müslümanları ve diğer dinleri yok sayan bir kanun çıkardı. Yüzyıl önce o topraklara İsrail diye bir millet yoktu. Bugün yani yüzyıl sonra o toprakları işgal etmiş bir israli var.” dedi.

“Filistin tarihi ve İslami sorumluluğumuzdur”

Filistin için bu topraklardan gür bir sesin çıkacağını ve Filistin’in tarihi ve İslami bir sorumluluk olduğuna vurgu yapan Arslan, “Peki, bizi o topraklara çağıranlara ne diyeceğiz? Bundan sonra Filistin için gür bir ses çıkacaksa bu topraklardan çıkacak. O toprakların emaneti bizim üzerimizedir. Siyonistlerin yürüyüşe bile tahammülleri yok. Filistin tarihi ve İslami sorumluluğumuzdur. Onun için Filistinlilerle dayanışma içinde olmak zorundayız. Onlar bizden para, imkan istemiyorlar, oraları ziyaret emmemizi istiyorlar. Sendikamızın başkanlar kurulunu, vize alabilirsek Kudüs’te toplayacağız. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Bütün mazlumlar bizden bir şeyler bekliyorlar, bize güveniyorlar. Ümmetin ve yeryüzünün bütün mazlumlarının gözü Türkiye’de. Onun için bu son kaleye sahip çıkalım. Türkiye yedi düvele karşı mücadele ediyor. Türkiye Türkiye’den ibaret değil. Balkanlar, Afrika bizden bir şeyler bekliyor.” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz uluslararası bir işgal girişimidir”

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Arslan, 15 Temmuz’un uluslararası bir darbe girişimi olduğunu anımsatarak, “15 Temmuz uluslararası bir işgal girişimidir. Bir işgal girişiminin başlangıcıdır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın sokağa çıkın açıklamasından önce biz bütün üyelerimizi meydanlarda toplamaya karar verdik. Teşkilatımızın bir bölümü bizim çağrımızdan önce meydanlardaydı. Şehit verdik. Celalettin İbiş, Genel Başkan Yardımcımız yaralandı. TÜRK-SAT’ta 2 sendikacı arkadaşımız şehit edildi. Güvenlik görevlimiz yaralandı. Kendi şehitlerimiz için değil 250 şehidimize minnetlerimizi sunuyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un ne anlama geldiğini biliyoruz. Henüz 15 Temmuz’un bütün failleri yakalanamadı, çoğu yurtdışında. İçerdeki mücadeleyi dışarıda sürdüremedik.  Bu ihanet şebekesinin elamanları o kadar profesyonel davranıyorlar ki, tahammül etmek çok zor. Bunlarla mücadele etmeye çalışacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu hainlerin tek derdi Türkiye değil, ümmeti öksüz ve yetim bırakmak.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler