"Filistin ve Kudüs’ün müdafaası herkesin mesuliyetidir."

"Filistin ve Kudüs’ün müdafaası herkesin mesuliyetidir."

Elazığ’da Kudüs’ün siyonistlerin başkenti olarak kabul edilmesine ilişkin alınan karar protesto edilirken, 'Filistin ve Kudüs’ün müdafaasının herkesin mesuliyetinde olduğuna' dikkat çekildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak kabul etme kararına tepkiler sürüyor.

Emperyalist ABD’nin Kudüs ile ilgili aldığı karara ve terör çetesi siyonistlerin Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına tepki göstermek için yüzlerce Elazığlı öğretmenevi meydanında bir araya geldi.

Vatandaşlar sloganlar atarak karara tepki gösterdi. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile ortak bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada, “İslam dünyası bütün Filistin topraklarına ve Filistin’in başkenti Kudüs’e sahip çıkmalı siyasi, ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır. İsrail’e ve yanında duranlara da siyasi, ticari, ekonomik her türlü boykot ve ambargo uygulanmalıdır. Görünen odur ki israil, Filistin’i işgal etme ve sonrasında işgal topraklarını Suriye, Türkiye ekseninde genişletme planları yürütmektedir. Bu planı uygulamak için başta ABD olmak üzere birçok güçle işbirliği yapmaktadır. İslam dünyasının hâlihazırda ki iç problemleri onlar için bir fırsat olarak görülmektedir. Derhal iç problemlerin sarmalından çıkıp herkes yüzünü siyonizm etrafında buluşanlara çevirmelidir. Filistin ve Kudüs’ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. Bugün Kudüs’ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır. Müslüman ülkelerin tamamının İsrail ile siyasi, ticari, ekonomik ve diplomatik bütün ilişkilerini kesmeleri gerekir. Türkiye, İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli bugüne kadar Filistin aleyhine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidir. Kudüs Filistin’in başkentidir bütün Müslümanların kutsalıdır hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmayacaktır” denildi.

Vatandaşlar yapılan duanın ardından dağıldı. (Ebubekir Yavuz- İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.