“Filistin’i özgürleştirmenin tek yolu direniş”

“Filistin’i özgürleştirmenin tek yolu direniş”

Kahta’da faaliyet yürüten STK’ların oluşturduğu Kahta Gönüllüler Platformu, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açması ve siyonist rejimin Filistinlilere yönelik işlediği katliamı, düzenlediği basın açıklaması ile telin etti.

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde faaliyet yürüten 36 sivil toplum kuruluşundan oluşan Kahta Gönüllüler Platformu, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açması ve siyonist rejimin Filistinlilere yönelik işlediği vahşi katliamı, düzenlediği basın açıklaması ile telin etti.

Kahta 100. Yıl Parkında bir araya gelen platform üyeleri ve vatandaşlar, siyonist terör şebekesi israilin, ABD’nin de desteğini alarak 61 Filistinliyi şehit edip, 3 bini aşkın kişinin de yaralamasına neden olan vahşeti protesto etti.

Kahta Gönüllüler Platformu üyeleri adına basın açıklamasını yapan Kahta Eğitim Bir- Sen Şube Başkanı Mustafa Işık, katliama uğrayan Filistinlilerin, küresel vicdanın kapanmayan yarası olduğunu belirterek, “Filistinliler, İslam tarihinin en acı günlerinden birini yaşıyor. Filistin’i özgürleştirmenin tek yolunun direniştir” dedi.

Işık, “Yıllardır devam eden işgal, bitimsiz provokasyonlar, küresel vicdanın kapanmayan yarası katledilen Filistinliler ve dünyanın nefs-i emmaresini temsil eden israil vahşeti. Böyle mübarek günleri kana bulamak siyonist aklın vazgeçilmezi oldu. Bugün işgalci israil yine Filistin’de katliam yapıyor. Fidan gibi gençler, çiçek gibi çocuklar can veriyor. Filistinliler İslam tarihinin en acı günlerinden birini yaşıyor. ABD'nin yardımıyla işgalin resmileştiği Kudüs'te, ABD ve israil temsilcileri keyif çatarken, binlerce Filistinli Kudüs için kanını akıttı.” ifadelerini kullandı.

“Filistin’i özgürleştirmenin tek yolu direniş”

Siyonist İşgal rejiminin Gazze’de ki direnişe müdahale etmesi sonucu 2014 tarihinde israilin hava saldırılarında bacaklarını kaybeden Fadi Ebu Salah dahil olmak üzere 61 Filistinli mücahidin şehid olduğu belirten Işık, “Bunun yanında binlerce yaralımızın olması siyonist düşmanla mücadele tarihinde yeni bir dönüm noktası olarak kayda ve tarihe geçti. siyonistlerin bu barbar saldırısı sonrasında, bütün Filistin hareketleri ve bütün Müslümanlar, Filistin’i özgürleştirmenin tek yolunun direniş olduğunu ve direnişten asla vazgeçmeyeceklerini, hiçbir saldırıyı da karşılıksız bırakmayacaklarını açıklamak, bundan sonraki süreçte siyonist düşmanla çok daha kararlı ve zaferler dolu bir savaşın ön aşaması olduğunu dünyaya haykırmak ve deklare etmek zorundadırlar.” dedi.

“Şehitlerimizin kanı zaferimizin teminatı ve özgür Kudüs’ün müjdesidir”

Türkiyeli Müslümanların, direniş cephesinin dostları olarak, kutlu Kudüs direnişini ve direnişin kahraman mücahitlerini desteklediklerini ve onların yanlarında olduklarını ilan ettiğini belirten Işık, bu direnmenin neticesinde Allah’a uğurlanan aziz şehitlerin yükselttikleri bayrağı daha da yükseklere kaldırmayı ve onların mücadelesini mukaddes bir emanet olarak omuzlarında taşıyacaklarını söyledi.

Işık, açıklamasına şöyle devam etti: “Denizden nehre tüm Filistin toprakları, Kudüs ve Mescid-i Aksa siyonist işgalden kurtarılıncaya kadar bütün varlığımızla direnişin yanında durduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Şehitlerimizin kanı zaferimizin teminatı ve özgür Kudüs’ün müjdesidir. Şehitlerimizin hatıratı yolumuzun aydınlığı ve mücadelemizin pusulasıdır. Bizler, siyonist düşmanla savaşı küresel bir savaş olarak görüyor ve Filistin toprakları üzerinden sürdürülen mukaddes direnişe bu coğrafyadan elimizi uzatıyoruz.”

“Kudüs için bedel ödeme sadece Filistinlilerin görev ve sorumluluğu değildir”

Kudüs için bedel ödemenin sadece Filistinlilerin görev ve sorumluluğu olmadığını ifade eden Işık, açıklamasını şöyle bitirdi:

“Ümmetin bütün coğrafyası ve bütün Müslümanları Kudüs için bedel ödeme sorumluluğunu taşımak zorundadırlar. İnşaAllah bizler de şehitlerimizin mirasını koruyarak bu bedeli ödeyenlerden olacağız

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.