Filistinliler bugün yaşlısıyla genciyle Mescid-i Aksa'da

Filistinliler bugün yaşlısıyla genciyle Mescid-i Aksa'da

İsrail, Mescid-i Aksa'ya yönelik şu ana kadar uyguladığı yaş sınırı engelinden geri adım attı. Mescid-i Aksa'da uzun aradan sonra yaşlısıyla genciyle ilk kez bir Cuma namazı kılınacak

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarından sonra gerilimin tırmandığı Kudüs eylemleri neticesinde İsrail yaş engelinde geri adım attı. İsrail'in, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyenlere yaş sınırlaması getirmeyeceği belirtildi.

Polis Sözcüsü Luba Simari, yaptığı yazılı açıklamada, 'Mescid-i Aksa'ya namaz kılmaya gelenlere bugün kısıtlama getirilmeyecek' dedi. İsrail'in her Cuma uyguladığı, 40 yaş altı Müslümanları mescide almadığı yasağın bu hafta uygulanmaması dikkat çekiyor.

Bu süreç içinde İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te geniş güvenlik önlemleri alacağını kaydeden Simari, "Polis güçleri ile diğer birimlerimiz ülke genelinde ve Kudüs'te, başta karma nüfusun yaşadığı bölgeler olmak üzere çatışma riski taşıyan bütün hassas noktalarda toplumun güvenliği ve huzuru için görev yapacak" ifadelerini kullandı.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla kazı çalışmaları yapıyor. Yahudi yerleşimciler ile İsrailli yetkililerin zaman zaman Mescid-i Aksa Külliyesi içine girmesi üzerine sık sık gerginlik yaşanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.