Filistinliler: Ne olur bizi yalnız bırakmayın

Filistinliler: Ne olur bizi yalnız bırakmayın

​Mimarlar ve Mühendisler Grubunun düzenlemiş olduğu iftar programında konuşan Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, Filistinlilerin, "Ne olur bizi yalnız bırakmayın" ricasında bulunduklarını belirtti.

Mimarlar ve Mühendisler Grubunun DSİ Bölge Müdürlüğü Sosyal tesislerinde düzenlemiş olduğu iftar programına katılan Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, Filistinlilerin, kendisine "Ne olur bizi yalnız bırakmayın" ricasında bulunduklarını söyledi.

Düzenlenen iftar programı imam hatiplerden Mehmet Ali Aysu yaptığı iftar duasıyla başladı. İftar yemeğinden sonra Mimarlar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Şube Başkanı Yusuf Çelebi yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara teşekkür etti.

Programda selamlama konuşması yapan Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, kendisinin görevli olarak gittiği Filistin'den yeni geldiğini belirterek, oradaki izlenimlerini aktardı.

Işık, "Bugün görevli olarak gittiğimiz Mescid-i Aksa'dan döndüm. Mescid-i Aksa'nın, Filistin halkının, Ramallah'ın, Beyt-ul Harem'in, Batı Şeria Müslümanlarının selamlarını size getirdim. Filistinli Müslümanların büyük bir işgal altında olduğuna şahit oldum, bu durum bizi hakikatten yürekten yaraladı. Biz 4-5 gün boyunca sabah namazını Mescid-i Aksa'da kılarak günlük mesleğimize başladık ve Filistinli ihtiyaç sahibi Müslümanların ihtiyaçlarını gidermeye, yaralarına merhem olmaya çalıştık. Şu anda Gazze'de bir hastane yapıyoruz, inşaatı devam ediyor, büyük geniş kapsamlı bir hastane. Orada Filistin'in, Mescid-i Aksa'nın ileri gelenleri ile muhabbet etme, dertleşme fırsatı bulduk." dedi.

"Filistinlileri ziyaret etmek Müslümanlarının boynunun borcudur"

Mescid-i Aksa imamının ricasını dile getirirken duygulanan Işık, "Mescid-i Aksa imamı ile görüştük kendisinin bizden ricasını sizinle paylaşmak istiyorum. 'Ne olur bizi yalnız bırakmayın' dedi, çok selam söyledi. Biz de kendilerine Türkiye halkının selamlarını ilettik. Söylediği bazı şeyler var, onları şu an söyleyemiyorum. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs ve Filistin halkının bize ihtiyacı var, yaralılar, kan ve gözyaşı içerisindeler. Filistin sokak sokak, mahalle mahalle işgal altında ve 'bizi yalnız bırakmayın' diyorlar. Ben bu seyahatimde Filistinlileri ziyaret etmeyi Müslümanların boynunun borcu olduğunu anladım. Hepsini selamlarını size iletiyorum, Allah onları muhafaza etsin, o işgal ve zulümden kurtarsın." ifadelerini kullandı.

Program MMG genel merkezinden Osman Arı'nın teşekkür konuşması ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler