Finansal araçların reel getirisi açıklandı

Finansal araçların reel getirisi açıklandı

En yüksek aylık reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 5,91, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 4,94 oranlarıyla BIST 100 Endeksi'nde gerçekleşti.

HABER MRK- Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde1,55 ve mevduat faizi yüzde 0,93 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık, Euro yüzde1,72, külçe altın yüzde1,66 ve Amerikan Doları yüzde1,18 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde Devlet İç Borçlanma Senetleri yüzde0,62 ve mevduat faizi yüzde0,01 oranında reel getiri sağlarken, Euro yüzde2,62, külçe altın yüzde2,56 ve Amerikan Doları yüzde2,08 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

 

BIST 100 Endeksi üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde20,06, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde17,04 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde6,27, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde8,63 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

 

Altı aylık değerlendirmeye göre; kapsama alınan yatırım araçları arasında Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde yatırımcısına kazanç sağlayan olmadı. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde3,82, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde3,50 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.


Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Euro; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde8,79, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde10,40 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde23,69, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde22,56 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler