"Fırat Kalkanı operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz"

"Fırat Kalkanı operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı operasyonunun önümüzdeki günlerde Afrin'le devam ettirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat AK Parti İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Tehdit eden tüm örgütleri kaynağında bertaraf edeceğiz. Önümüzdeki günlerde güney sınırımızı terörden arındırma operasyonumuzu Afrin'le devam ettireceğiz" dedi.

Erdoğan, Suriye'deki teröristi de ülkemizdeki teröristi de çok iyi biliyoruz ifadelerini kullanırken, "Bir gece ansızın gelebiliriz. Bizi izlesinler. Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir. Kimi ülkeler terörist kabul ettikleri yapıları çeşitli hokkabazlıklarla dost göstermeye çalışabilir, bizim için terörist her yerde teröristtir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı, terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettirileceğini belirtti. Erdoğan, "Nasıl sınırlarımız içinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak, sınırlarımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah, Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz. Bu süreçte müttefiklerden beklentimiz, aramızdaki köklü ilişkinin ruhuna uygun davranmalarıdır. Model ortaklık, dostluk ve stratejik müttefiklik gibi kavramların ne kadar gerçek ne kadar sahte olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır. Biz her şeye rağmen bölgede Amerika ile ortak çıkarlarımız olduğuna inanıyor, birlikte hareket edebileceğimizi ümit ediyoruz. Zira dönem, Türkiye'ye destek olma, stratejik işbirliğinin hakkını verme dönemidir. Biz kendilerinden Türkiye'nin meşru çabalarına destek olmalarını bekliyoruz. Biz dostlarımızdan ülkemiz için, beka sorunu olan böyle hassas, böyle kritik bir meselede kendilerine yakışan bir tavır içinde olmalarını bekliyoruz. Afrin operasyonu sırasında bu güçlerin terör örgütüyle aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler