Firavunlar, Musa’nın gelişine mani olamayacak

Firavunlar, Musa’nın gelişine mani olamayacak

​Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde cunta mahkemesinde şehadete erişen Muhammed Mursi için gıyabı cenaze namazı kılındı, Firavunların, Musa’ların gelişine mani olamayacağına işaret edildi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Mısır’ın cunta mahkemelerinde ruhunu Allah’a teslim eden Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabı cenaze namazı kılınarak basın açıklaması düzenlendi.

Siverek’teki sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Mısır’da yapılan zulüm, işkence ve idamların, Firavunları yok etmek için gelen Musa’ların gelişine engel olamayacağı belirtildi.

Şeyh Abdulkadir Geylani Camii’nde öğle namazının ardından cami avlusunda Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasını Murat Başaran okudu.

Müslümanların bu dünyada ödedikleri bedellerin onları cennete taşıyacaklarına dikkat çeken Başaran, "Bu süreçte bütün dünyanın gerçek yüzünü de gördük, sözde demokrasi havarisi kesilen alçakların kirli oyunlarını da… Ancak dertlerini yüreklerimizde ne kadar hissedersek edelim, asıl bedeli; baltacı alçakların cadı avlarına maruz kalan, çocukları, eşleri gözlerinin önünde şehid edilen, zindanlarda türlü işkencelere uğrayan kardeşlerimiz ödediler. Biz biliyoruz ki; kardeşlerimizin bu dünyada ödedikleri bedeller inşallah onları cennette yüce köşklere taşıyacak ve onlara bu işkenceleri yapan alçaklar da hem tarih boyunca lanetlenecek hem de cehennemin dibini boylayacaklardır." diye konuştu.

"Bütün gençlerimizi idam etseler Musa’nın gelişine asla mani olamayacaklardır"

İslam düşmanlarının yaptıklarını yanlarına kalmayacağını vurgulayan Başaran, "İbrahim suresi 42. ayette yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: ‘Bizler Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanmıyoruz. Biliyoruz ki O, onları gözlerin dehşetle belireceği bir güne ertelemektedir.’ Zalimler bilmelidir ki; tıpkı tarihteki tüm firavunlar gibi, bütün gençlerimizi idam etseler de onların bu köhne, çürümüş tahtını yıkacak bir Musa’nın gelişine asla mani olamayacaklardır. Ancak biz Müslümanlar Musa’ları bekleyenler değil, Musa olmaya çalışanlar, Musa’lar yetiştirmeye çalışanlar olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Nasıl ki bir kardeşimizin şehadeti aramızdaki tüm farklılıkları ortadan kaldırıp tek bir yumruk gibi bütünleşmemizi beraberinde getiriyorsa, başka kardeşlerimizin de benzer işkenceleri görmemeleri için bu duruşumuzu birçok alanda muhafaza etmemiz ve bu uğurda mümkün oldukça beraber adım atmamız gerekiyor. Şehidimiz diyor ki: ‘Çocuklarımız bizler için onlar adamdı diyecekler.’ Vallahi adamlığınıza ve zulme karşı göğsünüzü siper etmenize buradaki herkes şahittir. Ey şehid, yolun yolumuzdur!" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasında; şehitler ümmetin onurudur, zalimler için yaşasın cehennem, sloganları atılarak sık sık tekbir getirildi.

Program Mahmut Bozkuş tarafından yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler