Firavun'un köpekleri kudurdu

Firavun'un köpekleri kudurdu

İdam kararı veren firavun bozuntusu Sisi rejimine tepkiler çığ gibi… Gazetemize konuşan Mısır İhvan milletvekili Adil Raşid, Mısır Cemaati İslami Türkiye Temsilcisi İslam el Ğamri, Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir ve Mustazaflar Cemiyeti İsta

MEHMET ÖZCAN / DOĞRUHABER

Mısır'daki firavun bozuntusu darbeci Sisi'ye bağlı mahkemelerin, meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Âlimler Birliği Başkanı Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verdiği idam kararı büyük tepkilere neden oldu. Türkiye dışında, İslam ülkeleri liderlerinin suskun kaldığı karara ABD, AB ve BM gibi şer odaklar ise yaptıkları göstermelik açıklamalarla sadece ‘derin endişe duyduklarını' ifade etti.

Türkiye'nin onlarca ilinde sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen Müslümanlar, idam kararlarını veren Sisi rejimini lanetleyerek sert tepki gösterdiler.

Türkiye'nin önde gelen âlim, yazar, fikir adamı ve kanaat önderleri de, ortak bir bildiri yayımlayarak, idam kararını lânetledi. İlmi çalışmalarla faaliyetlerini sürdüren ve adından sıkça söz ettiren İTTİHAD ise (Alimler Medreseler Birliği) yayınladığı basın açıklamasında, darbe rejiminin idam kararını lanetleyerek kararın arkasında Amerika, israil ve batı emperyalizmi ile Ortadoğu'daki kukla rejimlerinin olduğunu belirtti.  İTTİHAD, idam kararının sadece Mursi ve arkadaşlarına değil tüm dünya Müslümanlarına ve İslami hareketlere bir gözdağı olduğunun da altını çizdi.

Devamını okumak için giriş yapınız www.dogrumedya.com/dogru-gazete/gazete.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.