Firmalarımız işleri gereksiz yere sekteye uğratıyor

Firmalarımız işleri gereksiz yere sekteye uğratıyor

Bitlis 3'üncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Vali İsmail Ustaoğlu, firmaların işleri gereksiz yere sekteye uğratarak, kamuyu zarara uğrattıklarını söyledi.

Bitlis 3'üncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali İsmail Ustaoğlu'nun başkanlığında Bitlis Kültür Evi'nde gerçekleştirildi.

Kurumların il ve bölge temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kentte 2017 yılında toplam var olan 451 projenin 56'sının tamamlandığı, 212 projenin devam ettiği, 71 projenin ihale aşamasında olduğu ve 112 projeye de hâlâ başlanmadığı belirtildi.

93 proje ile en çok tarım alanında proje geliştirilirken, 11 projeyle en az kültür ve turizm alanında proje geliştirildiği öğrenildi. Toplam 451 proje için ayrılan miktarın ise 4 milyar 78 milyon 272 bin 449 TL olduğu bildirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ustaoğlu, mühendisleri ve teknik elemanları masa başında değil, sahada görmek istediklerini belirterek, "Malumunuz olduğu üzere, içinde bulunduğumuz süreç ilimiz açısından, özellikle iklimsel şartların maalesef kışlarının sert geçtiği bir coğrafya… Yaz döneminde yapılan işlerin sağlıklı ve hızlı yürümesi çok çok önem arz etmektedir. Hem alınması gereken kararlar ve verilmesi gereken hizmetlerin bir an önce hayata geçirilmesinde önem arz ediyor. Maalesef, firmalarımız işleri gereksiz yere sekteye uğratarak, ciddi şekilde hem kamuyu zarara uğratıyor hem de en önemlisi de verilmesi gereken hizmetler zamanında verilmeyerek, vatandaşımız da ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Özellikle yatırımcı kuruluşlarımızın teknik elemanları masa başından ziyade sürekli sahada olsunlar. Sürekli işin başında olsunlar. İşlerini takip etmeleri ve sıkıntı olacak durumlarda birim amirleri başta olmak üzere sürekli bizlerle paylaşmalarında fayda var." dedi.

Ustaoğlu, hizmet noktasında ellerinden gelen tüm gayretleri sarf edeceklerini dile getirerek, bundan sonra sahada yapılan işleri inceleyeceklerini dile getirdi.

Toplantı, kurum amirleri ve bölge temsilcilerinin yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında sunumlarıyla devam ederken, bazı kurum amirlerinin kentle ilgili koordinasyon gerektirecek bir projelerinin olmadığını dile getirmeleri dikkat çekti.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.