Fırtına nedeniyle birçok çatı uçtu

Fırtına nedeniyle birçok çatı uçtu

​Bingöl'ün Karlıova ilçesinde fırtına nedeniyle birçok resmi kurum ve evin çatısı uçtu.

Karlıova'da akşam saatlerinde başlayan fırtına gece saatlerinde etkisini artırarak ilçeyi adeta savaş alanına çevirdi.

Elektriklerin kesik olduğu ilçede çatılardan uçan parçalar birçok araçta maddi hasar meydana getirdi. Karlıova Hükümet Konağı, Öğretmen evi, 11 ilkokulu, karayolları, belediyeye ait otobüs durakları, çeşmeler ve birçok evlerin çatıları tamamen uçtu. Elektrik telleri koptu ve birçok ağaç kırıldı.

İlçede çatısı zarar görmeyen ev kalmazken fırtınadan dolayı her yer adeta savaş alanına döndü.

Belediye ve Kaymakamlık ekipleri sabah saatlerinden itibaren fırtınadan dolayı zarar gören vatandaşları ziyaret ederek hasar tespiti yapmaya başladı. Fırtınadan dolayı çatılardan uçan sac parçalarından dolayı ise iki kişi hafif yaralandı. Sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybeden fırtına sonrasında vatandaşlar dışarı çıkabildiler. Hafif şiddetinde devam eden rüzgârdan dolayı birçok veli öğrencilerini okula göndermedikleri görüldü.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Sadri Bingöl, "Akşam saatlerinde deli bir poyrazın esmesi sonucu ilçede birçok resmi kurum, ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu. Belediyemize ait mezbahane ve otobüs durakları zarar gördü. Belediye ekipleri olarak sabahın ilk aydınlığında ilçede zarar gören binaları gezerek gereken önlemleri aldık. Acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşarak gereken yardımlar yapıldı. İlçe dışında olan belediye başkanımıza durumu bildirmeyle birlikte İl Affet ve Acil Müdürlüğüne başvurdu. Şu an da bile rüzgâr hâlen etkisini devam ediyor. Fırtınadan dolayı zarar gören bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun." dedi. (Bülent Temiz-İLKHA) 




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.