Fırtına tarım alanlarına zarar verdi, elektrik telleri devrildi-foto

Fırtına tarım alanlarına zarar verdi, elektrik telleri devrildi-foto

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde dün akşam saatlerinde kopan şiddetli fırtına nedeniyle elektrik direkleri devrilirken, tarım alanları da zarar gördü.

Dün öğle saatlerinde Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde etkili olan yağmur, ilçe halkını şaşkına çevirdi.   Etkili yağışın ardından akşam saatlerinde, Suriye üzerinden gelen toz  bulutuyla birlikte büyük bir   fırtına meydana geldi.  Akçakale ve köylerinde hayatı olumsuz yönde etkileyen fırtına, elektrik direklerini ve ağaçları yerlerinden söktü.

İlçede elektrik direklerine asılan siyasi partilerin bayrak, branda ve afişleri savrulurken, bazı çatıların da uçtuğu görüldü.  

Öte yandan fırtınayla birlikte yağan şiddetli dolu ve yağmur, tarım arazilerine zarar verdi. Akçakale ilçesine bağlı Günören, Pekmezli, Şemseddin, Aslankuyu ve Meydankapı köylerinde pamuk ve  buğday tarlalarının  büyük ölçüde zarar gördüğü bildirildi.   

Şemseddin köyü sakinlerinden Halil Büçgün adlı çiftçi,  köylerinde bulunan tarım arazilerinin tamamen zarar gördüğünü, acilen bu köylerde afet ekiplerinin gelip tarım arazilerinde, çiftçilerin gördüğü zararı tespit etmelerini isteyerek, ”Tam da buğdaylarımızın biçim zamanında gelen bu fırtına, buğday diye bir şey bırakmadı.” dedi. (İbrahim yılmaz-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.