Fıtır sadakası insanlar incitilmeyecek şekilde verilmeli

Fıtır sadakası insanlar incitilmeyecek şekilde verilmeli

Van İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmed Emin Akan, Fıtır sadakasının verildiği zaman insanların incitilmemesi gerektiğini söyledi.

VAN - Van İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmed Emin Akan, Fıtır Sadakasının verildiği zaman insanların incitilmemesi gerektiğini belirterek, oruç tutamayan insanların Bayram Namazı gelmeden önce her oruç için bir Fıtır sadakasını vermesi gerektiğini belirtti.

 

Bu yıl oruç tutamayanların vereceği Fıtır Sadakasının miktarı Diyanet İşleri Başkanlığınca 10 lira olarak belirlendiğini söyleyen Akan, “Ramazan Ayı’nda özellikle oruç tutma konusunda bazı kardeşlerimiz, yaşlılarımız belki sıkıntıları olacaktır. Bu konuda mazereti olan insanların yani tıbben kendi doktorlarıyla irtibata geçip eğer Ramazan Ayı’nda oruç tutukları zaman sıhhat ve sağlıklarında bir sıkıntı oluşturacaksa fıkı bir şeye göre onların oruçlarını yemesi, sonradan tutması ve mutlaka bunları sormaları gerekiyor. Bu konuda kendilerini aydınlatmaları gerekiyor. Oruç tutamayan insanlarımız Bayram Namazı gelmeden önce her oruç için bir Fıtır sadakasını vermesi gerekiyor.” diye konuştu.

 

“Fıtır Sadakası vereceğimiz insanları incitmeyecek şekilde vermeliyiz”

Fıtır Sadakasının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini söyleyen Akan, “Bu Fıtır sadakasını da verdiğimiz zaman vereceğimiz insanları incitmeyecek şekilde mutlaka vermemiz gerekiyor. Onların gönüllerini alacak şekilde vermeliyiz. Yalnız Fıtır Sadakasını vereceğimiz kişilere hassasiyet göstermeliyiz. Öyle insanlarımız, yetimlerimiz, fakirlerimiz var ki utançlarından dolayı çıkıp ta bir şey isteyemiyorlar. Mutlaka bunları kendi evlerinde ziyaret etmeliyiz. Önceden tespitini yapmalıyız. Bunlara misafir olmak lazım, bunlara gitmek lazım, gönüllerini almalıyız. Bu şekilde muhtaç olan mağdur insanlara, fakirlere, yetimlere, miskinlere, öğrencilere, Kur’an öğrenimini gören çocuklarımıza bu Fıtır sadakasını onları incitmeyecek şekilde takdim etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.